Skal slåss for mindre byråkrati

2. januar i år: Trond Johansen fryser i hjel en iskald natt etter å ha blitt kastet ut fra den kommunale boligen sin i Oslo. Han ble symbolet på et omsorgsapparat som ikke fungerer. I en dokumentarserie retter Dagbladet søkelyset mot sosial- og trygdesystemet i Oslo. I dag: Sosialministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sosialminister Guri Ingebrigtsen lanserer flere tiltak som skal bedre situasjonen for de dårligst stilte her til lands. Boligproblematikken prioriteres høyt, og byråkratiet skal gjøres mindre.

Sosialministeren engasjerer seg personlig i problematikken rundt de dårligstilte her til lands. I tråd med statsråd Jørgen Kosmos engasjement for å gjøre byråkratiet mindre omfattende vil hun gå inn i omsorgssektoren i Norge for å lette på byråkratitrykket der.

Hun er opprørt når Dagbladet presenterer henne for situasjonen på begge sider av skrankene i sosial- og trygdesektoren, og innrømmer at byråkrati-elva i hovedstaden har vokst over sine bredder.

- Det er svært beklagelig at vi skaper sosialklienter av mennesker som i utgangspunktet klarer seg fint sjøl, sier hun. Hun sikter til tilfellene som Dagbladet har beskrevet: Tørrlagte «Karl» som sannsynligvis må tilbake til sosialkontoret fordi den kommunale boligen hans i Oslo blir for dyr. Hun sikter til «Mohamed» som faller utenom trygdeordningene, og som etter 30 år i fullt arbeid kan bli henvist til sosialkontoret for å få penger til mat og klær. Men først og fremst sikter hun til et system som ikke fungerer som det skal, et system som gjør det unødvendig belastende å motta trygd eller sosialpenger. Men Ingebrigtsen er optimistisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer