Skal snakke om heltinnene sine

Siv Jensen frir til kvinnene i sin landsmøtetale.

FRIR TIL KVINNENE: Siv Jensen skal i dag holde sin første tale som partileder, og ikke formann, på Fremskrittspartiets landsmøte i ettermiddag. Foto: NINA HANSEN
FRIR TIL KVINNENE: Siv Jensen skal i dag holde sin første tale som partileder, og ikke formann, på Fremskrittspartiets landsmøte i ettermiddag. Foto: NINA HANSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GARDERMOEN: (Dagbladet.no) Fremskrittspartiets Siv Jensen går på talerstolen i dag klokka 16.00 for å holde sin første tale som «partileder» heller enn «partiformann».

Mot to stemmer, ble tittelen hennes endret som ett av de første punktene etter dagens landsmøteåpning.

Angriper ikke
Med sin tale, åpner hun et landsmøte hun har beskrevet som det aller, aller viktigste, og hun åpner landsmøtet med det Frp-kilder hevder vil være en selvsikker og uvanlig tale.

Både politisk og personlig, men ikke spesielt aggressiv.

I løpet av de femti minuttene hun står på podiet, blir fokuset ikke å angripe regjeringen og statsminister Jens Stoltenberg.

Istedet vil hun fortellinger fra egne og andres liv, og vise hvordan hun mener Fremskrittspartiets politikk vil gi dem bedre liv.

Ikke minst blir kvinnene viktig. Etter det Dagbladet.no erfarer, vil partilederen nå satse på å lokke kvinnene til et parti som tradisjonelt sett har hentet den største delen av stemmene sine hos mannlige velgere.

- Det blir en utradisjonell og mer personlig tale, sier en sentral Frp-kilde til Dagbladet.

Enighet og harmoni
I motsentning til tidligere landsmøter, er det i helga ikke ventet de store uenighetene.

Et godt forberedt og ensrettet parti skal bygge fundamentet for en valgkamp de håper skal fravriste de rødgrønne regjeringsmakta, og gi Siv Jensen statsministerplassen ved kongens bord.

Men de avviser anklagene om at landsmøtet blir et show der alle skal være enige.

- Vi har blant annet hatt ni konferanser, vi har hatt mer enn tusen forslag, og har sendt forslagene til høring hos eksterne organisasjoner. Dette er drøftet og gjennomgått og at dette ikke er debatt er tøv. I tillegg har vi satt av mye tid til debatt og forslag, og dissenser, så her blir det masse å diskutere, sier generalsekretær Geir Almåsvold Mo til Dagbladet.no