RIVER DELER AV GJESTESTUA: I et nytt forsøk på å finne den antatt drepte Per Vålnes, starter politietr et omfattende søk under Vollan gjestestue. Foto: Christian Roth Christensen
RIVER DELER AV GJESTESTUA: I et nytt forsøk på å finne den antatt drepte Per Vålnes, starter politietr et omfattende søk under Vollan gjestestue. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Skal søke etter Per Vålnes ned mot tre meter under Vollan gjestestue

Startet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mest omfattende og siste søket etter den antatt drepte Per Vålnes (50) ble innledet onsdag. Massene under Vollan gjestestue blir saumfart.

- Vi er forberedt på at dette kan ta lang tid. Vi er også forberedt på at vi kan ende opp med å ikke gjøre funn, sier regionlensmann Andreas Nilsen.

Søket starter i to rom nært resepsjonen på nybygget som var under oppføring da Per Vålnes forsvant for tre år siden. Politiet tror han er drept og skjult under overnattingsstedet i Balsfjord.

Vålnes ble meldt savnet 1. desember i 2011. I oktober og november ble seks personer pågrepet, tre er sjekket ut av saken og tre sitter siktet i varetekt.

116 vitner er avhørt.

- Det kommer nye informasjon i saken hele tida, Sier Nilsen.

Han sier de vil starte med å søke en til halvannen meter under gjestestua, men kan komme til å måtte grave seg ned mot tre meter under bakken. Massene blir sendt ut i en bil og politiet vil fysisk gå gjennom massene før det sendes avgårde til merking for ytterligere undersøkelser.

- Vi er veldig spente på resultatet. Politiet har to kilder på at han skal befinne seg her, sier Nilsen på en pressekonferanse.

(NTB/Dagbladet)

ANTATT DREPT: Per Vålnes. Foto: Privat
ANTATT DREPT: Per Vålnes. Foto: Privat Vis mer