Forsvinningssaken:

Skal søke i vannet like ved milliardærens bolig

Politioverbetjent Christian Berge bekrefter overfor Dagbladet at det vil bli gjennomført søk i Langvannet ved ekteparet Hagens bolig.

SØK: Ekteparet Hagens bolig ligger bare få meter fra Langvannet. Nå bekrefter politiet at de vil søke i innsjøen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SØK: Ekteparet Hagens bolig ligger bare få meter fra Langvannet. Nå bekrefter politiet at de vil søke i innsjøen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg 12 uker siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Tipsene har strømmet inn til politiet siden saken ble offentlig kjent på en pressekonferanse 9. januar. Mandag opplyser politiet at 1169 tips har kommet inn fra publikum.

Til tross for det enorme omfanget står politiet fremdeles uten svar på hvor Hagen befinner seg. Et brev funnet i Hagens bolig etter at hun forsvant, inneholdt et krav om løsepenger fra det politiet antar er gjerningspersonene som har bortført 68-åringen.

Skal søke i vann

Politiet har tidligere uttalt at søk i innsjøen Langvannet, som ligger like ved ekteparet Hagens bolig, har vært et tema. Nå bekrefter politioverbetjent Christian Berge at søket i innsjøen vil bli gjort.

- Det vil bli gjennomført et søk i Langvannet. Men akkurat når det vil bli utført, er ikke tidfestet ennå, sier politioverbetjent Christian Berge til Dagbladet.

- Jobbes det nå med andre teorier enn bortføring?

- Vi har fortsatt samme hovedhypotese, men i likhet med alle etterforskningssaker så er det også andre teorier. Men hovedhypotesen står ved lag, sier Berge.

TIPS: Politiet har fått inn nesten tusen tips i forbindelse med forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen. Reporter: Audun Hageskal. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer Vis mer

Færre tips

13 dager etter at politiet gikk ut med informasjon om forsvinningen og ba publikum om hjelp, har mengden tips som har kommet inn gått ned de siste dagene. Berge sier at dette er som forventet, men at de fremdeles håper folk tar kontakt dersom de vet noe.

- At mengden nå har gått litt ned, er en naturlig følge av at det er lite nytt å melde og derfor også noe mindre eksponering i media. Vi har regnet med den utviklingen etter hvert som saken har hatt sine oppmerksomhetstopper, sier politioverbetjenten.

Mye overvåkningsmateriale

Parallelt med søket etter Hagen har politiet etterlyst to personer. Disse ble fanget opp av overvåkningskameraer ved milliardær og investor Tom Hagens arbeidsplass, samme morgen som hans kone forsvant. Nesten to uker etter at politiet gikk ut med overvåkningsbildene er de to fremdeles ikke identifisert, til tross for at det har kommet inn konkrete tips om navn og identitet.

Samtidig som arbeidet med å identifisere de to pågår, har politiet sikret seg både video- og bildemateriale fra andre steder i Lørenskog-området. Disse blir nå gjennomgått.

- Vi har innhentet vanvittig mye overvåkningsmateriale. Vi har foreløpig ikke vurdert om vi skal gå ut med mer av dette, men jeg kan si at det er hentet inn et bredt spekter av bildemateriale, sier Berge.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer Vis mer

- Fullt trøkk

Siden siste livstegn 31. oktober skal det ha vært svært begrenset med kommunikasjon mellom de antatte gjerningsmennene og familien eller politiet på det som har vært betegnet som en digital plattform.

Til tross for dette, og at det har gått mer enn 80 dager siden Hagen forsvant, opprettholder politiet ressursbruken på saken. Berge ville før helga ikke opplyse nøyaktig hvor mange personer som jobber med etterforskningen, men beskriver det som en krevende sak og en utfordring for politidistriktet.

- Det er fremdeles et stort antall mennesker som jobber med denne, og vi opprettholder ressursbruken. Vi har prioritert saken høyt, og fortsetter med fullt trøkk. Det har vi ingen plan om å endre på det, sier Berge til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer