Skal søke med u-båt

19-åring fortsatt savnet i Ramfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:
Bil gjennom isen etter lek
(Dagbladet.no): En 19-åring er fortsatt savnet i Ramfjorden, etter at en bil med tre personer om bord gikk gjennom isen i går kveld.

I natt ble bilen hevet, men ingen var om bord. Søket startet igjen klokka 8 i dag tidlig. Politiet sier at de leter etter en død person.

- Vi søker med frivillig mannskap langs land og båten Gideon fra Redningsselskapet søker langs sjø og land. Cirka klokka 14 kommer Redninsselskapets båt Ada Waage med mini-u-båt, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Steinar Gudmundsen.

Politiet jobber også med å skaffe et helikopter som kan søke fra lufta.

Dødslek

Til sammen tre 19-åringer satt i bilen under dødsleken på isen i går. De to andre slapp fra det uten skader da bilen gikk gjennom isen. Vitner karakteriserte i går bilkjøringen på den islagte fjorden som helt uforsvarlig. Vanligvis er isen på vannet trygg, men ikke nå etter uværet. Isen strakte seg om lag en kilometer ut på fjorden. Ytterst var det vann.

- Vi observerte hvordan bilen fikk opp farten før sjåføren trakk opp håndbrekket for å få skrens, fortalte øyenvitne Edmund Pedersen til Dagbladet.no i går.

Han karakteriserte bilkjøringen som helt uforsvarlig.

- Vi så plutselig at bilen gikk rundt og rundt. Det var tydelig at sjåføren hadde mistet kontroll over bilen. Det siste vi så var at bilen sklei over kanten, sier Pedersen.

Den savnede 19-åringen var ikke sjåfør av bilen. Ifølge politiet er det for tidlig å si om noen vil bli siktet i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer