BLIR INFORMASJONSSENTER: NTNU har fått i oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet i å utforme et informasjonssenter om 22. juli i regjeringskvartalet. Senteret åpner 22. juli 2015. Foto: Holm Morten / Scanpix .
BLIR INFORMASJONSSENTER: NTNU har fått i oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet i å utforme et informasjonssenter om 22. juli i regjeringskvartalet. Senteret åpner 22. juli 2015. Foto: Holm Morten / Scanpix .Vis mer

Skal stille ut Breiviks terrorutstyr

I høyblokka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Informasjonssenteret om 22. juli i Regjeringskvartalet åpner offisielt 22. juli 2015, fire år etter terrorangrepet.

Utstillingen skal blant annet stille ut flere gjenstander som ble brukt i angrepet, skriver Aftenposten.

I første etasje i høyblokka skal deler av bombebilen, utstyrskofferten Anders Behring Breivik hadde meg seg til Utøya og de falske ID-kortene og politiemblemene han hadde.

Det skal også stilles ut enkelte gjenstander som ble brukt i angrepet, i tillegg til bilder, intervjuer og historier fra hendelsene.

- Et senter for læring - Vi gjør dette i respekt for de omkomne, etterlatte og overlevende, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til avisa.

Det er NTNU som har fått oppdraget om å utforme informasjonssenteret fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Det har ifølge avisa vært viktig for alle parter at det ikke skal bli et minnested, men et informasjonssenter.

- Det skal være et senter for læring. Det handler om formidling av kunnskap til unge og voksne mennesker. Kunnskap er vårt viktigste våpen i kampen mot vold, hat og ekstremisme. Derfor viser vi akkurat det som skjedde og utelater ingen deler av historien, sier Sanner til avisa.

Utstillingen skal stå i minimum fem år, og har skoleungdom som målgruppe.

SKAL STILLES UT: Bombebilen som ble brukt under 22. angrepet blir snart å se i Regjeringskvartalet. Foto: Heiko Junge / Scanpix
SKAL STILLES UT: Bombebilen som ble brukt under 22. angrepet blir snart å se i Regjeringskvartalet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer