Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal stoppe pensjon til døde grekere

Mistenkelig mange 100-åringer.

 HAR NOK MED DE LEVENDE:  Finansminister George Paconstantinou (t.v.) og arbeids- og velferdsminister Louka Katseli har oppdaget minst 4 500 grekere som får pensjon til tross for at de har vært døde i flere år. FOTO: DIMITRI MESSINIS, AP/SCANPIX.
HAR NOK MED DE LEVENDE: Finansminister George Paconstantinou (t.v.) og arbeids- og velferdsminister Louka Katseli har oppdaget minst 4 500 grekere som får pensjon til tross for at de har vært døde i flere år. FOTO: DIMITRI MESSINIS, AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av grekere får utbetalt pensjoner til tross for at de er døde.

Men dette skal det bli slutt på, lover arbeids- og velferdsminister Louka Katseli.

Pensjonssvindelen koster kriserammede Hellas minst 16 millioner euro i året, opplyste Katseli mandag.

Det tilsvarer over 120 millioner kroner i året fra en bunnskrapt statskasse som forsøker å finansiere en av de beste pensjonsordningene som finnes for offentlige tjenestemenn.

Pensjon til minst 4 500 døde Etter å ha gått igjennom datasystemene for pensjonsutbetalinger, fant greske myndigheter at minst 4 500 avdøde tjenestemenn fortsatt mottok pensjon.

I tillegg finnes det mistenkelig mange hundreåringer blant pensjonistene.

Nå skal myndighetene granske hvor mange av dem som faktisk lever.

Det greske folkeregisteret har store svakheter, og mange pårørende lar være å melde fra når noen dør slik at de kan fortsette å heve pensjonene.

Folkeavstemming Forhandlingene mellom Hellas og landets internasjonale långivere om en ny krisepakke er ikke over. Nå vil statsminister Giorgos Papandreou at også folket skal få si sitt. De neste ukene vil bli kritiske for det kriserammede landets framtid, sa den greske statsministeren på et regjeringsmøte mandag. — Våre beslutninger i dag og vår holdning på veien til EU-toppmøtet vil være avgjørende for vårt lands framtid, siden forhandlingene med våre partnere ennå ikke er ferdige, sa Papandreou, som sier at han vil gå inn for lovendringer som gjør det mulig å holde folkeavstemninger om vanskelige spørsmål. Dette vil gjøre det mulig å oppnå størst mulig enighet rundt viktige beslutninger, mener statsministeren.

(NTB - Reuters).