Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal svare på anklagene om de ville sexfestene som kan gi ham ti års fengsel og 13 millioner i bot

Dominique Strauss-Kahn møter i retten i dag.

SKANDALISERT: Den tidligere så mektige sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn skal i dag svare på anklagene om hallikvirksomhet i domstolen i Lille i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / DENIS CHARLET
SKANDALISERT: Den tidligere så mektige sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn skal i dag svare på anklagene om hallikvirksomhet i domstolen i Lille i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / DENIS CHARLET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Dominique Strauss-Kahn (DSK), den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) og fransk presidentkandidat, opplevde at karrieren kollapset fullstendig etter at han ble pågrepet mistenkt for seksuelle mot en stuepike på et hotell i New York i 2011.

Saken ble henlagt, men i dag må DSK (65) møte i retten i Lille i Frankrike for sin påståtte rolle i sexfester med en rekke prostituerte. Han er anklaget for å ha tatt initiativ til festene mellom 2008 og 2011 i Lille, Brussel, Paris og Washington D.C.. Ifølge aktoratet skal han også ha vært kjent med at kvinnene var prostituerte som ble betalt for å delta i det som blir beskrevet som en sexring og er derfor tiltalt for hallikvirksomhet.

- Ga gaver Blir han funnet skyldig, risikerer den fallerte toppolitikeren ti års fengsel og en bot på opptil 1,5 millioner euro (om lag 13 millioner kroner), melder Reuters.

Det er satt av tre uker til rettssaken, og DSK skal i dag etter planen svare for på ankagene for første gang på anklagene fra tidligere prostituerte som sier de deltok på festene.

Han er anklaget for å  ha hjulpet og lag til rette for prostitusjonen av sju kvinner han skal ha hatt sex med regelmessig. I rettssdokumentene hevder også enda flere kvinner at de deltok på sexfestene.

Et av hovedvitnene til aktoratet er en kvinne som kalles «Sylvie», som blir beskrevet som DSKs elskerinne. Hun hevder at hun ikke fikk penger, men hun skal blant annet ha fått støvler til en verdi av om lag 10 000 kroner og løfter om «å lære nye sexleker» mot å delta på orgiene, skriver Daily Mail.

- Sjokkert Sandrine Vandenschrik, en tidligere prostituert, skal ha vært vitne til en av festene på luksushotellet Murano. Ifølge henne skal DSK ha hatt sex med så mange som åtte kvinner på en gang.

- Jeg ble sjokkert. Jeg ville ikke bli involvert i det blodbadert, har Vandenschrik uttalt i politiavhør, ifølge Daily Mail.

Forsvarerne til DSK har erkjent at han deltok på festene, men sier han ikke visste at kvinnene var prostituerte. DSK har derfor avvist anklagene. Nå er spørsmålet om han vil legge alle kortene på bordet i sitt vitnemål.

Også 13 andre personer er tiltalt i saken, som har fått tilnavnet «Carlton-affæren» et hotell i Lille som knyttes til saken.

De opprinnelige anklagene om seksuelle overgrep i New York i 2011, satte en effektiv stopper for planene hans om å stille som presidentkandidat for det franske sosialistpartiet. På 1990-tallet var han fransk finansminister. I 2007 fikk han den mektige posisjonen som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF)