Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal synge Dylan for prisvinnerne

Joan Osborne skal synge Bob Dylans «I Shall Be Released» på konserten til ære for vinnerne av Nobels fredspris i Oslo: - Den føles helt riktig i denne sammenhengen, sier den amerikanske rockekometen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Osborne slo gjennom for fullt med CD-en «Relish» i fjor høst og har siden turnert verden rundt.

- Det er snart bare i Norge jeg ikke har vært.

- Og hva forventer du deg å se her?

- Jeg vet dere har noen flotte fjorder litt lengre nord i landet, men de passer det vel best å besøke om sommeren. Dessuten vet jeg selvsagt at fredsprisen deles ut i Oslo, det er en stor begivenhet i USA hvert år.

Glad for tilbudet

Osborne har forresten ikke turnert på Øst-Timor heller - der årets prisvinnere, Carlos Belo og José Ramos-Horta, kommer fra.

- Men jeg har fulgt litt med i frihetskampen på Øst-Timor og jeg gleder meg til å få møte prisvinnerne. Dette er en fantastisk flott jobb for meg. Jeg var svært glad da jeg fikk tilbudet om å komme, sier Osborne til Dagbladet.

Hun har med seg sin mor til Oslo også, som, kanskje enda mer enn artisten selv, ser fram til å få overvære begivenheten.

Politisk aktiv

Dette er ikke første gang Joan Osborne synger ut for en god sak. Hun deltar ofte på veldedighetsarrangementer og er aktiv i den amerikanske kvinnebevegelsen - særlig i abortkampen.

- Jeg har vært med på å arrangere møter og aksjoner, og jeg har vært «vakt» for unge kvinner som har måttet kjempe sin vei gjennom protestanter for å komme inn til abortklinikker.

Ny CD

- Du er ikke redd for at din politiske profil kan påvirke platesalget i negativ retning?

- Jeg er ikke artist bare for å få bildet mitt i avisene. Populariteten er bare en plattform som det er lettere å uttrykke seg fra. Dessuten tror jeg at en av grunnene til at folk kjøper platene mine, er at jeg står fram som en intelligent person, med egne meninger, sier Osborne.

Hun er nå i studio for å spille inn sin nye CD, der hun blant annet vil bruke den indisk/pakistanske sangteknikken qawwali. Den har hun lært av «world music»-artisten Nusrat Fateh Ali Khan.

TIL OSLO: Den amerikanske rockeartisten Joan Osborne «var svært glad» da hun fikk tilbud om å synge på fredspriskonserten på Nationaltheatret i Oslo førstkommende onsdag.