Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skal ta Bagdad på 72 timer

Elitestyrker planlegger nå et dristig lynangrep mot Saddam internasjonale flyplass. Hovedstaden skal overkjøres i løpet av tre døgn, og soldatene er klare. De venter bare på at George W. Bush skal trykke på knappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske avisa The Sunday Telegraph forteller i dag hvordan britiske og amerikanske styrker har planlagt å invadere og lamme Irak. Et angrep mot flyplassen vil komme få timer etter at krigen har startet.

Britiske fallskjermsoldater fra 16 Air Assault Brigade skal støtte amerikanske soldater fra 101st og 82nd Airborne Divisions.

Angrepet er av en type som ikke har blitt brukt siden andre verdenskrig, og det kan komme allerede den neste uka, skriver avisa.

Jagerfly skal slå ut både soldater og militært utstyr som vokter flyplassen, før fallskjermsoldatene hopper ut fra under 100 meter over bakken.

Krysserraketter

Krigen vil starte med bølger av krysserraketter, etterfulgt av bombing av irakiske kontroll- og kommandosentre. To grupper av 25 000 amerikanske marinesoldater vil trolig gå inn i Irak fra Kuwait, men amerikanske og britiske elitesoldater vil slå til mot Iraks nest største by, Basra.

USA håper fortsatt på å få lov til å gå inn i Irak fra Tyrkia, og dermed også ha en front mot Saddam Hussein i nord.

I går økte en potensiell trussel mot de amerikanske og britiske soldatene, etter at det ble avslørt at Irak i all hemmelighet har bygget en ny ubemannet spionfly (også kalt drone) som kan slippe kjemiske og biologiske våpen på angripende styrker. Avsløringen var gjømt langt nede i den 173 sider lange rapporten Hans Blix la fram på fredag.

Hull i gjerdet

Fredag kom det rapporter om at deler av det elektriske gjerdet mellom Irak og Kuwait var fjernet, melder NTB.

Senere fredag opplyste FN-observatørene at et firma har begynt å montere porter der de 25 meter brede hullene var laget. De store hullene i gjerdet ble, ifølge FN-observatørene, oppdaget like etter at amerikanske elitesoldater i sivil ble sett kjørende i området i umerkede biler. En FN-rapport konkluderer med at hullene trolig er del av forberedelsene til en militæraksjon mot Irak, melder BBC.

115 spørsmål til Saddam

Ifølge The Observer og The Sunday Times kommer Storbritannia og USA til å gi Saddam Hussein en liste med konkrete nedrustningskrav han må innfri for å unngå en krig.

Listen vil bli sendt til Iraks president tidlig neste uke.

- Vi kommer til å gi ham et klart ultimatum. I løpet av de neste dagene skal vi fortelle nøyaktig hva Saddam må gjøre, sier en høytstående kilde i regjeringen.

Listen gitt til Saddam Hussein vil bli «den endelige» og den vil ikke bli forhandlet om, sier kilden. Listen vil inneholde krav om ødeleggelse av spesifikke våpen, og være basert på en rapport FN-rapport gitt til Sikkerhetsrådet i helga, skriver NTB.

I FN-rapporten heter det blant annet at Irak må redegjøre for sitt al-Hussein rakettsystem, 50 SCUD-raketter, forklare ulovlig import av motorer til al-Samoud 2-rakettene, gjøre rede for og ød elegge 550 granater med sennepsgass og 350 R-400 bomber, og å gjøre rede for 80 tonn sennepsgass, samt VX-, Sarin-, og Somangass.

Den irakiske presidenten vil få 115 spørsmål, som alle må behandles før 17. mars.

SIKTER INN SADDAM: Britiske 16 Air Assault Brigade har lenge trent på å styrte Saddams regime. Nå er de klare og venter bare på klarsignal fra George W. Bush og Tony Blair.
I NABOLANDET: Deler av 101st Division i Kuwait.
TRENING: En soldat fra britiske 16 Air Assault Brigade forbereder seg på krig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling