Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal ta DNA-prøver av alle menn som var i området

Kripos håper spor på funnstedet kan knyttes direkte til gjerningsmann.

TEKNISK ETTERFORSKNING: Kripos jobbet i hele dag ved funnstedet, som er tildekket med en presenning til venstre i bildet. Foto: BJØRN LANGSEM
TEKNISK ETTERFORSKNING: Kripos jobbet i hele dag ved funnstedet, som er tildekket med en presenning til venstre i bildet. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Kripos' kriminalteknikere jobbet i hele dag med å sikre spor ved den antatt drepte kvinnen ved turstien på Aksla.

Kvinnen ble først i 16-tida båret ut av det avsperrede området og skal obduseres av en rettsmedisiner fra Gades institutt som ankommer Ålesund i morgen. Politiet har derfor ennå ikke formelt identifisert avdøde som Anja Weløy Aarseth (21), og kan ikke med sikkerhet fastslå dødsårsaken.

Etterforskerne jobber ut fra at 21-åringen kan ha vært et tilfeldig offer, og må gå ut så bredt som mulig i jakten på den ukjente gjerningspersonen.

Eget DNA-prosjekt Politiadvokat Yngve Skovly bekrefter i kveld at etterforskningsledelsen vil sikre DNA-prøver av samtlige menn som enten selv sier de var i området onsdag kveld eller som etterhvert knyttes til stedet på annen måte. Hvis kriminalteknikere eller rettsmedisinerne finner biologisk materiale fra gjerningspersonen, kan vitnenes DNA-profiler sammenlignes med sporene.

- Vi kommer til å lage et prosjekt der aktuelle menn i en viss aldersgruppe og som var i området vil bli bedt om å avgi DNA-prøve, sier Skovly til Dagbladet.

Prøveinnhentingen skjer uavhengig av framdriften til den tekniske etterforskningen, og innebærer ikke at det per i dag er funnet DNA-spor i saken.

- Dette er en helt vanlig framgangsmåte i saker med ukjent gjerningsmann, sier Skovly.

De fleste personer som er straffedømte for vold- eller seksualforbrytelser er allerede registrert i Kripos' DNA-register, men politiet vil nå trolig også be om DNA-prøver fra eventuelle moduskandidater i regionen som ikke er i registeret.

Kartlegger samtlige Etterforskerne prøver nå så raskt som mulig å skaffe seg oversikt over samtlige personer som var i turområdet enten til fots eller i bil onsdag kveld. I tillegg til at alle som var der er bedt om å melde seg for politiet, vil de som melder seg bli bedt om å beskrive i detalj alle andre personer de observerte og nøyaktig hvor de beveget seg.

Dermed kan politiet etterhvert finne ut om flere vitner for eksempel har gitt signalement på en bestemt person som ikke selv har meldt seg.

- Vårt siktemål er å kartlegge alle bevegelser der oppe. Det var fint vær denne dagen og det var nok mye folk i turområdet, sa politiadvokaten til Dagbladet i går.

I morgen er det ventet at politiet vil gå ut med en så presis beskrivelse av den dreptes klær som mulig for å klarlegge hvem som har sett kvinnen på turstiene mens hun var i live.

FÅR MANGE TIPS: Politiadvokat Ynge Skovly var i kveld i turområdet på Aksla for å snakke med pressen. Han opplyser at etterforskerne nå får inn svært mye informasjon som må registreres og sorteres. Foto: BJØRN LANGSEM
FÅR MANGE TIPS: Politiadvokat Ynge Skovly var i kveld i turområdet på Aksla for å snakke med pressen. Han opplyser at etterforskerne nå får inn svært mye informasjon som må registreres og sorteres. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling