Skal ta lederrolle for klimaavtale

Stoltenberg vil gi klimaet nødhjelp.

KLIMA: Jens Stoltenberg vil fortsatt ha lederrolle i kampen for klimaet, sa han i møtet med julefrokost med politiske journalister. Foto: Bjørn Langsem.
KLIMA: Jens Stoltenberg vil fortsatt ha lederrolle i kampen for klimaet, sa han i møtet med julefrokost med politiske journalister. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Norge vil fortsatt ta en lederrolle i arbeidet med en stor klimaavtale, sa statsminister Jens Stoltenberg på sin pressekonferanse i ettermiddag.

- Norge er allerede ledende i kamp mot avskoging. Det er det mest effektive tiltaket for klimaet. Men i tiltak mot avskoging vil Høyre og Frp kutte. Jeg fatter det ikke, sa Stoltenberg på pressekonferansen.

Før en ny klimaavtale er på plass, trenger klimaet nødhjelp, ifølge Stoltenberg.Kutte sotPå spørsmål om Stoltenberg lover å være statsminister i hele neste periode dersom han vinner valget, svarte han:

- Jeg har sagt ja til gjenvalg og fire nye år på Stortinget. Da har jeg et brennende ønske om å fortsatt være statsminister. Så får vi komme tilbake til spørsmålet i 2017. Vi får ta ett valg om gangen, sa han.

Stoltenberg vil åpenbart ta tilbake en lederrolle i kampen for klima og miljø. Han varslet tre tiltak som han kaller nødhjelp for klimaet: • Kutte kortlivede klimagasser som svart karbon (sot) og metan. -  Dette er billige kutt som kan gi stor effekt på kort sikt, sier Stoltenberg. • Økt innsats mot avskoging. - Dette er det enkelttiltaket som gir de største kuttene i klimagassutslipp, forklarer Stolteberg. • Kutt i subsidier til bruken av fossil energi. Dramatisk - Verdens klimaambisjoner er fortsatt for lave, samtidig som klimautslippene vokser. Vi styrker vårt arbeid for en ny avtale, men vi kan handle før den er på plass. Regjeringen vil øke innsatsen mot avskoging og arbeide for å kutte de utslippene som gir størst klimaeffekt på kort sikt, sa Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer