Presidentvalget i USA:

Skal telle valgstemmene på nytt i tre delstater. Trump: - Svindel

Vil telle stemmene på nytt i Wisconsin, Michigan og Pennsylvania.

OMTELLING: Clinton og hennes stab støtter en omtelling i statene Wisconsin, Michigan og Pennsylvania. Her er Hillary Clinton i sistnevnte delstat tre dager før valget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
OMTELLING: Clinton og hennes stab støtter en omtelling i statene Wisconsin, Michigan og Pennsylvania. Her er Hillary Clinton i sistnevnte delstat tre dager før valget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To og en halv uke etter presidentvalget er diskusjonene om stemmene fortsatt ikke over.

107 000 stemmer skiller Trump og Clinton i de tre delstatene som avgjorde årets presidentvalg: Wisconsin, Michigan og Pennsylvania.

Omtelling

I et blogginnlegg på Medium.com skriver Marc Elias, Clinton-kampanjens juridiske rådgiver, at de støtter en gjennomgang av stemmene i de tre nevnte statene.

Omtellingen av stemmene kommer i lys av påstandene om at noen har hacket, eller endret valgresultatet for hindre at Clinton skulle bli president. Blant annet har det vært snakk om at Russland skal ha påvirket presidentvalget.

- Vi har mottatt hundrevis av meldinger, eposter og telefoner fra folk som oppfordrer oss til å gjøre noe, hva som helst, for å undersøke om valgresultatet ble hacket og for hindre henne (Clinton) i å bli president, skriver Elias.

De grønne

Jill Stein, presidentkandidat for partiet De grønne, startet en innsamlingsaksjon tidligere denne uka for å få stemmene i de tre vippestatene telt opp på nytt, skriver New York Times.

Stein har så langt samlet inn 5,5 millioner dollar, og leverte fredag et formelt krav om en ny telling av stemmene i Wisconsin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer