Skal Tony Blair ta pappaperm?

LONDON (Dagbladet): I løpet av de nærmeste ukene skal den britiske statsministeren Tony Blair bestemme seg for om han skal ta permisjon når barn nummer fire kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overlater han styringen av landet til John Prescott et par uker i slutten av mai blir det i så fall en historisk avgjørelse. Tony Blairs dilemma om pappapermisjon eller ikke debatteres grundig, også utenfor de private veggene i Downing Street. Det er en høyst privat avgjørelse Blair skal ta, men arbeiderpartilederen kommer ikke utenom at avgjørelsen også har en sterk symboleffekt.

Offentlig debatt

Derfor diskuteres problemet på lederplass i avisene og kampanjegrupper går ut med sine syn på saken. Selv fru Cherie Blair har ytret seg i offentlighet om sin begeistring for den finske statsministeren, som har vært hjemme med sine små barn hele to ganger.

- Det er på tide at menn begynner å motarbeide fordommer som at barnas utvikling ikke har noe med dem å gjøre. Barna våre trenger mannlige rollemodeller så vel som kvinnelige, sa Cherie denne uka.

Viktig signal

I kraft av å være en av landets ledende jurister har Cherie Booth Blair satt et viktig fokus på familierettigheter, og mor og fars mulighet til permisjon ved barnefødsler.

- Tony Blair vil sende et viktig signal hvis han er forberedt på å la familien komme først en liten periode. Han har makt til å ta den avgjørelsen, uttaler Jenny McLeish i foreningen Maternity Alliance.

maria.espinoza@dagbladet.no