Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal trekke i skjulte tråder

Carl I. Hagen (Frp) skal selge råd om å påvirke politikere. Kundene er hemmelige.

SELGER RÅD: Fremskrittspartiets tidligere leder Carl I. Hagen, er ferdig i politikken og skal jobbe for PR-byrået Burson-Marsteller.  Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
SELGER RÅD: Fremskrittspartiets tidligere leder Carl I. Hagen, er ferdig i politikken og skal jobbe for PR-byrået Burson-Marsteller. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Fremskrittspartiets «grand old man» Carl I. Hagen forlater ikke det politiske liv, selv om han gir seg på Stortinget.

Heretter skal han selge råd om hvordan politikere kan påvirkes. Kundene blir den delen av næringslivet som har råd til å betale pr-byrået Burson-Marstellers toppsatser på cirka 2600 kroner timen, pluss moms.

Hemmelige råd
- Vi har rekruttert Norges fremste kommunikasjonsekspert, sa en stolt administrerende direktør Sigurd Grytten på en pressekonferanse i formiddag.

- Jeg skal være i bakgrunnen og gi råd, sa Hagen selv.

Hvem som får rådene, skal ifølge Grytten være en godt bevart hemmelighet - hvis ikke kunden selv sier at det er greit å fortelle det.

Overgangen blir stor fra den framskutte posisjonen Carl I. Hagen hittil har hatt i norsk politikk, til rollen som godt betalt bakspiller.

Da Dagbladet.no ville vite hva Hagen vil gjøre når en kunde prøver å oppnå noe som er i strid med Fremskrittspartiets politikk, svarte han slik:

- Jeg er ikke her som Fremskrittspartiets utsendte, for å overbevise næringslivet om Fremskrittspartiets fortreffelighet. Jeg skal være kundens og Burson-Marstellers mann til fingerspissene.

- Bevisst
Hva Siv Jensen måtte synes om rollebyttet, ville han ikke si noe om. Han er forberedt på debatt, men mener selv å ha et bevisst forhold til sine ulike roller.

- Hvis en klient sier: «Kan du ikke snakke med Siv Jensen», er svaret nei, sier Hagen.

Han forteller at hans oppgave vil bli å gi råd, og ikke selv ta kontakt med sine tidligere politikerkolleger.

- Hvordan vil det føles for idealisten Hagen, hvis du må være med og hjelpe en kunde med å undergrave Fremskrittspartiets politikk?

- Hvis det skulle dukke opp en helt ekstrem situasjon, vil jeg si at om det blir utålelig, må jeg si nei til å ta det oppdraget, sier Hagen til Dagbladets spørsmål.

- Ingen i Burson-Marsteller tvinges til å jobbe med noe som er mot hans overbevisning, er hans arbeidsgiver Sigurd Grytten rask til å skyte inn.

Forsvinner ikke helt
De som måtte ha gledet seg til at Hagen skal forsvinne fra den offentlige arenaen, har trolig forregnet seg.

Han ser for seg å kunne fortsette som en offentlig person, og for eksempel holde foredrag for pensjonistforeninger og andre, selv om han nå går inn i en deltidsjobb for Burson-Marsteller.

- Jeg ser ingen øvre grense. Olav Thon er over 85 år, og jobber hundre prosent, for det er det som er livet, sier Hagen.

Man han planlegger å ta det litt mer med ro, blant annet med lengre turer til Spania.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling