RIVER 300 LEIRER: Sarkozy skal rive halvparten av Frankrikes 600 sigøynerleirer som ledd i det han kaller "krigen mot kriminalitet". Foto: Remy de la Mauviniere/AP/Scanpix
RIVER 300 LEIRER: Sarkozy skal rive halvparten av Frankrikes 600 sigøynerleirer som ledd i det han kaller "krigen mot kriminalitet". Foto: Remy de la Mauviniere/AP/ScanpixVis mer

Skal tvangsrive 300 rom-leirer i Frankrike

Sarkozy trapper opp "krigen mot kriminalitet".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Frankrikes president Nicolas Sarkozy ga onsdag ordre om at 300 leirer som er bygd av sigøynere, skal rives, og at roma fra andre EU-land som har skapt ordensproblemer, skal utvises.

Kunngjøringen kom etter et krisemøte som Sarkozy hadde innkalt til som ledd i det han kaller krigen mot kriminalitet. Før møtet sa han at roma-mindretallet utgjør et sikkerhetsproblem for Frankrike.

Menneskerettighets-grupper og grupper som bekjemper rasisme, reagerte med sjokk og beskyldte ham for å stigmatisere rom-folket, sigøynere og reisende for å tjene på det politisk.

Sarkozy innkalte til krisemøtet etter en helg med opptøyer og uro i to byer, blant annet et angrep på en politistasjon i Saint-Aignan etter at politiet skjøt og drepte en 22 år gammel roma.

(NTB)