Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal utrede Krekars bevegelsesfrihet

Regjeringen vurderer muligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Regjeringen skal vurdere mulighetene for å begrense mulla Krekars bevegelsesfrihet i Norge, sier inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Flere departementer skal delta i vurderingen, som ifølge Hanssen reiser mange kompliserte spørsmål.

– Det er en soleklar forutsetning for dette arbeidet at Norge skal respektere Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK). Det vi vil utrede er hvilke muligheter som faktisk finnes innenfor rammen av EMK, sier statsråden.

Bakgrunnen for arbeidet regjeringen nå starter, er et forslag fra Fremskrittspartiet om å endre utlendingsloven slik at utviste personer kan holdes i lukket forvaring.

I går kom det fram at Fremskrittspartiet vil fremme et lovforslag som vil gjøre det mulig å gi Krekar husarrest til han blir sendt ut av landet, eller eventuelt reiser frivillig.

Forslaget har i en viss utstrekning møtt forståelse også hos tidligere kommunalminister Erna Solberg (H), som i sin tid besluttet å utvise Krekar.

- Dette kan det være grunn til å diskutere i Stortinget. Vi bør diskutere hva vi gjør med de personer som er en fare for rikets sikkerhet, men som er vanskelige å returnere, sa Solberg til TV 2 Nyhetene i går.

Bjarne Håkon Hanssen var ikke tilgjengelig for ytterligere kommentarer i ettermiddag.

VIL BEGRENSE KREKAR: Regjeringen utreder muligheten for å begrense mulla Krekars bevegelsesfrihet. Foto: Scanpix
VIL BEGRENSE KREKAR: Regjeringen utreder muligheten for å begrense mulla Krekars bevegelsesfrihet. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)

image: Skal utrede Krekars bevegelsesfrihet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!