Skal utseende bety noe i retten?

- Vi kan vurdere en manns holdning.

DØMT: I retten i Alaska i forrige uke, innrømmet Jason Barnum straffskyld for drapsforsøk mot en politimann. Han har fått mye oppmerksomhet i amerikanske medier på grunn av sitt skumle utseende. Foto: Dan Joling / AP Photo / NTB scanpix
DØMT: I retten i Alaska i forrige uke, innrømmet Jason Barnum straffskyld for drapsforsøk mot en politimann. Han har fått mye oppmerksomhet i amerikanske medier på grunn av sitt skumle utseende. Foto: Dan Joling / AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skal en manns utseende påvirke rettssaken mot ham?

Det ble tema da 39 år gamle Jason Barnum møtte i retten i Alaska i forrige uke, tiltalt for 33 lovbrudd, deriblant drapsforsøk mot en politimann i 2012.

Barnum har fått mye omtale i amerikanske medier, mye grunnet hans skumle ytre.

Skjelett-tatovering Mannen har fått tilnavnet «Øyeeplet», fordi han har tatovert det hvite området på øyet helt mørkt. I tillegg er høyre side av ansiktet tatovert som et skjelett.

- Jeg tror Jason Barnum for lenge siden bestemte seg for at livet hans handler om å være fiendtlig mot andre, sa aktor Mark Mew i retten, da han argumenterte for at dommeren skulle ilegge ham en streng straff.

- Se på Barnum. Han har rett til å gjøre dette mot seg selv, og til å uttrykke seg. Vi kan ikke dømme ham for det, men jeg synes vi kan vurdere en manns holdning og oppførsel, sa aktor videre, ifølge The Independent.

Langt rulleblad Barnum sliter med heroinavhengighet, har et langt rulleblad, og har tidligere innrømmet innbrudd og biltyverier. Forrige fredag ble han dømt til 22 års fengsel, etter at han vedgikk å ha skutt og såret en politimann på et hotell i Anchorage i Alaska for rundt to år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.