Hagen-saken

- Skal vi få et svar?

Etter tre år står gåten om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning uten svar. Men venninna Liv Engom har tro på at politiet vil løse mysteriet.

HÅP OM SVAR: Dagbladet møtte Liv Engom hjemme på Kongsvinger i 2019. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HÅP OM SVAR: Dagbladet møtte Liv Engom hjemme på Kongsvinger i 2019. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Har det virkelig gått så lang tid?».

Slik beskriver Anne-Elisabeth Hagens venninne Liv Engom (70) følelsen av at det nå har gått tre år siden venninna forsvant fra hjemmet sitt i Lørenskog.

- Både på forsvinningsdatoen, og på bursdagen hennes får jeg den følelsen jeg fikk da jeg fikk høre at hun var borte. På bursdagen hennes, i februar, tenker jeg på at «nå skulle hun blitt så og så gammel». Hun dukker opp i tankene mine støtt og stadig.

Det siste livstegnet fra Anne-Elisabeth Hagen, som nå ville vært 71 år, er en telefonsamtale klokka 09.14 den 31. oktober 2018.

Siden har ingen verken sett eller hørt henne.

- Forferdelig

I tre år har politiet etterforsket saken, som så langt ikke har endt i noen tiltale eller dom mot de eller dem som står bak. Ektemannen Tom Hagen (71) har vært siktet for drap eller medvirkning til drap siden 28. april 2020. En mann i 30-åra, «kryptomannen», er siktet for medvirkning til bortføring.

Begge nekter straffskyld, og ingen av dem er varetektsfengslet. Utenfra har det kanskje sett stille ut, men hos politiet jobber fremdeles mellom 20 og 30 personer på spreng for å løse Lørenskog-saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer