Ringes ned etter dette:

- Skal vi le eller gråte?

- Det er ikke hver dag WHO «oppkaller» en mutasjon i en verdensomfattende pandemi etter et lite lokalt elektrikerfirma i nedre Viken, skriver Omikron Elektro på Facebook.

OMIKRON ELEKTRO: Må ikke forveksles med den nye coronamutasjonen Omikron. Foto: Facebook / Omikron Elektro
OMIKRON ELEKTRO: Må ikke forveksles med den nye coronamutasjonen Omikron. Foto: Facebook / Omikron Elektro Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Da den nye coronamutasjonen skulle få sitt navn, hoppet Verdens helseorganisasjon elegant over både «Nu» og «Xi».

Dermed ble den nye mutasjonen døpt Omikron, noe som fikk uante følger for en liten elektrobedrift fra Fredrikstad.

- Da vi på fredag fikk høre navnet på den nye mutasjonen av covid-19, så visste vi ikke helt om vi skulle le eller gråte, skriver bedriften på Facebook.

Meldingene raser inn

Med navnet Omikron Elektro AS er de trolig på «alles» lepper om dagen.

- Det er ikke hver dag Verdens helseorganisasjon (WHO) «oppkaller» en mutasjon i en verdensomfattende pandemi etter et lite lokalt elektrikerfirma i nedre Viken, påpeker bedriften i innlegget.

- Vi tenkte at dette var en fin anledning til å informere alle våre kunder om at hos oss sprer vi bare glede - med vår kompetanse og gode service.

Når Dagbladet slår på tråden til daglig leder Geir Dahle, kan han fortelle at det har rast inn med både tekstmeldinger og mail gjennom helga.

- Det kommer inn hele tida, fra både kollegaer og folk jeg kjenner som synes det er artig at mutasjonen har fått navnet Omikron. Men jeg vet ikke helt om all reklame er god reklame, sier Dahle til Dagbladet.

NY VARIANT: Fagdirektør i FHI, Frode Forland, sier den nye coronavirusvarianten fra Sør-Afrika kan bli en variant av bekymring. Video: Vegard Krüger. Reporter: Johannes Fjeld. Vis mer

Han understreker at han ikke er bekymret for bedriftens varemerke.

- De fleste er vel oppegående og greier å skille det. Det er litt merkelig at de skulle finne på akkurat det, sier han.

Valgte navnet i 2004

Navnet var det Geir selv, og han som startet bedriften sammen med ham, som fant på.

- Vi ville ikke ha et navn som var stedsbundet. Det ser jeg mange grelle eksempler på her nede. Når de flytter, er det ikke noen tilhørighet lenger.

- Så dere gikk gjennom det greske alfabetet, og fant den bokstaven som hadde mest tiltrekningskraft på dere?

- Ja, vi satt og drodlet for å finne på noe spesielt. Da havnet vi rett og slett på Omikron.

Firmaet, som holder til i Fredrikstad og driver med elektroinstallasjon, har holdt på siden 2004. De var dermed ute i god tid før corona.

- Vi får nyte oppmerksomheten mens det gjelder. Det blir fort glemt, tror jeg, sier Dahle.

- Bekymret for merkevaren

Også hos Omikron AS, som tilbyr programmeringstjenester, har det nye mutantnavnet skapt reaksjoner både internt og ekstern.

- For det første har dette vært en snakkis innad i selskapet, skriver styreleder Petter Solberg Svingen i en SMS til Dagbladet.

- Viktigere er vel det faktum at vi er bekymret for om dette vil svekke troverdigheten til merkevaren vår. Det kommer jo veldig an på hvordan mutasjonen utvikler seg videre, legger han til.

Han kan også fortelle at bedriften har fått oppmerksomhet fra eksterne, blant annet fra journalister. Utover dette påvirker ikke navnet på den nye mutasjonen Omikrons normale arbeid, understreker Svingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer