- Skal vi snakke om kamp- fiksing, kommer selvmålet til Bjarte Flem i et nytt lys

Kvisvik ser ikke noe snusk ved Follo-kollapsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere fotballstjerne Raymond Kvisvik (37) mener det ikke er noe tull med målene da Østsiden slo Follo 4-3.

Kampen 24. juni har kommet i fokus etter påstander om at resultatet var fikset. Politiet etterforsker også to andre matcher. Som tidligere FFK-spiller, og kjenner av Østfold-fotballen, er Kvisvik klar:

- Jeg kan ikke se noe mistenkelig med målene.

Med et smil lar han tankene gå tilbake til 1988:

- Hvis vi skal snakke om kampfiksing, kommer selvmålet til Bjarte Flem i et nytt lys.

Den legendariske episoden kan du se HER.

Is i magen Kvisvik avsluttet karrieren i Kvik Halden i fjor og har et friår. Han kjenner flere av spillerne på Østsiden og Follo, og kan ikke skjønne hvordan kampen skulle være fikset.

- Dem det måtte gjelde på Follo, må i så fall ha rimelig mye is magen. Laget ledet 3-0 inntil 25 minutter gjensto. Så tapte de 3-4. Men dette har skjedd før i fotballen. Vi må også huske at Østsiden er et av formlagene i serien.

TIDENES TABBE: Tromsø-keeper Bjarte Flem kastet ballen i eget mål mot Sogndal i 1988. Det er det mest spektakulære selvmålet i norsk fotball. Kampen endte 1-1.
TIDENES TABBE: Tromsø-keeper Bjarte Flem kastet ballen i eget mål mot Sogndal i 1988. Det er det mest spektakulære selvmålet i norsk fotball. Kampen endte 1-1. Vis mer

Kvisvik fortsetter:

- Marius Slydal scoret mål nummer to og tre for Østsiden. Den tredje scoringen kjenner jeg igjen fra da vi spilte sammen. Han får med seg ballen i steget. Skuddet er vanskelig å ta for keeper.

Passivt Går du inn for å finne noe mistenkelig, kan du ta en hvilken som helst kamp, mener Kvisvik.

- Se på Fredrikstad mot Lillestrøm mandag (endte 3-4). Det er lett å si at forsvarsspillet var passivt. Men ingen var mistenksomme i forhold til den kampen, sier den tidligere storspilleren.

- Jeg håper virkelig at forbundet er sikker i sin sak. Jeg vet selv hvordan det er å leve med rykter. Hvis noen taper ansikt i denne saken, vet vi hvem de er.

Kvisvik utelukker ikke at det forekommer kampfiksing i Norge.

- Men det er i så fall langt nedover i divisjonene.

- Fine mål
Tilbake til Bjarte Flem, som Kvisvik spøkefullt tar opp:

GIR STØTTE: Raymond Kvisvik har en fortid i Moss, Brann og Fredrikstad. Han forstår at spillerne som knyttes til kampfiksing er fortvilet. - Jeg ser ikke noe mistenkelig, sier han om målene mellom Østsiden og Follo 24. juni.Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
GIR STØTTE: Raymond Kvisvik har en fortid i Moss, Brann og Fredrikstad. Han forstår at spillerne som knyttes til kampfiksing er fortvilet. - Jeg ser ikke noe mistenkelig, sier han om målene mellom Østsiden og Follo 24. juni.Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

4. september 1988 kastet Tromsø-keeperen ballen i eget mål mot Sogndal. Det er det mest spektakulære selvmålet i norsk fotball.

- Tabber er dagligdags. Men det er få av denne typen, erkjente han etterpå.

Spill på oddsen var, for ordens skyld, ikke vanlig for 24 år siden ...

- Fine mål, konkluderer Kvisvik om kampen mellom Østsiden og Follo.

Foreløpig har politiet ikke funnet grunn til å mistenke noe annet.