Skal video-overvåke Oslo sentrum

Politiet skal fra nyttår video-overvåke deler av Oslos kriminelt belastede sentrum. Det er klart etter at justisminister Aud-Inger Aure nå har gitt sin velsignelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en rekke byer i Storbritannia som har tatt videoovervåking i bruk har kriminaliteten blitt redusert med opptil 33 prosent.

Dette er første gang det i politiregi settes i gang kameraovervåking av offentlige gater i Norge. Oslos visepolitimester, Roy Henry Nilsen, påpeker at dette er et ettårig prøveprosjekt og at kameraene forhåpentlig er på plass på Jernbanetorget ved Oslo Sentralstasjon og nedre del av Karl Johans gate rett over nyttår.

Foreløpig kan ikke visepolitimesteren i detalj beskrive omfanget av prosjektet som skal utformes av en hurtigarbeidende prosjektgruppe. Sikkerhetssjefen i NSB Eiendom, Jerker Eid, sier at politiet får låne fem av de beste og kraftigste kameraene med en zoom på 12 til 240 mm for overvåking i Oslo sentrum.

Kraftige

- De kan plasseres så høyt at de rekker fra Jernbanetorget og helt opp mot Stortinget i Karl Johans gate. Politiets TV-operatør vil kunne zoome seg tett inn på den kriminalitet som skjer i dette området. Fem kameraer er nok til å gi en svært god dekning av Jernbanetorget og denne delen av Karl Johans gate, sier Eid til Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer