Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal vise Dexter-scener i Faiza-rettssaken

Håvard Nyfløt var inspirert av TV-seriemorder.

INSPIRASJON: Håvard Nyfløt fra Asker sitter varetektsfengslet siktet for drapet på Faiza Ashraf. Bildet er fra den amerikanske tv-serien «Dexter», som handler om en seriemorder som dreper kriminelle. Serien var inspirasjonskilden til Nyfløt. Foto: Showtime
INSPIRASJON: Håvard Nyfløt fra Asker sitter varetektsfengslet siktet for drapet på Faiza Ashraf. Bildet er fra den amerikanske tv-serien «Dexter», som handler om en seriemorder som dreper kriminelle. Serien var inspirasjonskilden til Nyfløt. Foto: Showtime Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): I dag startet rettssaken mot Håvard Nyfløt (26) og Shamrez Khan (29), som er tiltalt for å ha kidnappet og drept Faiza Ashraf (26).

Shamrez Khan, som skal ha vært ulykkelig forelsket i Faiza Ashraf, ga ifølge tiltalen Nyfløt i oppdrag å kidnappe henne, vansire henne med syre, for så å drepe henne.
- Skulle drepe oppdragsgiveren Advokat Frode Sulland, som forsvarer Håvard Nyfløt, gjentok i retten i dag at Nyfløt mener han ikke ønsket å drepe den 26 år gamle kvinnen, men at det skjedde ved et uhell.

- Nyfløt vil forklare at det var lagt planer om drap, men ikke av Faiza. Tvert i mot vil han forklare at han hadde planlagt å ta livet av sin oppdragsgiver, Shamrez Khan, sa Sulland i sitt innledningsforedrag i dag.

- Hans opptatthet av filmer og TV-serier vil bli et tema. Vi vil vise klipp, blant annet fra den prisbelønte serien Dexter og Saw-filmene, sa Sulland.
Inspirert av Dexter Som Dagbladet har skrevet tidligere har Nyfløt forklart politiet at han var sterkt inspirert av Dexter-serien, som handler om en seriedrapsmann som dreper andre drapsmenn.

I den siste episoden av Dexter (sesong 2) dreper Dexter en mann mens en annen person i et bur ved siden av må se på.

I RETTEN: Saken mot Håvard Nyfløt og Shamrez Khan startet i dag. Advokat Frode Sulland forsvarer Nyfløt, advokat John Christian Elden forsvarer Khan. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
I RETTEN: Saken mot Håvard Nyfløt og Shamrez Khan startet i dag. Advokat Frode Sulland forsvarer Nyfløt, advokat John Christian Elden forsvarer Khan. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Denne episoden har Nyfløt forklart at han har sett gang på gang, og at han ønsket å gjøre det samme med Khan som ifølge Nyfløt hadde bestilt kidnappingen.

Til politiet har Håvard Nyfløt forklart at han fikk i oppdrag av drosjesjåføren å kidnappe Faiza Ashraf. Men at planen var å gjøre det samme som Dexter i TV-serien - å snu historien.

Nyfløt har forklart at han hadde planlagt å drepe drosjesjåføren, mens Faiza Ashraf måtte se på.

DREPT: Faiza Ashraf. Foto: Politiet
DREPT: Faiza Ashraf. Foto: Politiet Vis mer

Slik skulle Nyfløt bli mer perfekt enn sin TV-helt Dexter.

- Det har vært noe spesielt å møtte sette seg inn i denne typen saksdokumenter, sa Sulland i retten.
Brukte steroider Han sa også at de vil dokumentere at Nyfløt de siste årene har hatt et stort misbruk av anabole steroider.

- Vi vil dokumentere aktuelle psykiske virkninger av et slikt misbruk. Dette har en klar sammenheng med de forestillinger og planer Nyfløt vil forklare seg om, sa Sulland.

Bistandsadvokat Harald Stabell fremmet i retten i dag for øvrig et oppreisingskrav inntil 250 000 kroner til hver av Faizas foreldre, og til bror Fawad Ashraf.

DRAPSTILTALT: Håvard Nyfløt (26). Foto: Timon
DRAPSTILTALT: Håvard Nyfløt (26). Foto: Timon Vis mer

Begge de tiltalte sa i retten i dag at de ikke erkjenner straffeskyld etter tiltalen.

Khan avviser å ha hatt noen befatning med drap i det hele tatt. Nyfløt innrømmer at det var han som kidnappet henne, men at hun døde ved et uhell etter at hun ble lagt i bagasjerommet. Begge de to har endret sine forklaringer flere ganger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling