Skal vise drapsvideo i retten

Skuddet tok livet av en tilfeldig mann, og ble det foreløpig siste i den interne konflikten i B-gjengen. I retten vil det bli vist video av drapet.

FATALT: Politiet mener den polske mannen som ble skutt på Bjørndal i Oslo i mars 2018 var et tilfeldig offer som prøvde å hjelpe til med en fastkjørt bil. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FATALT: Politiet mener den polske mannen som ble skutt på Bjørndal i Oslo i mars 2018 var et tilfeldig offer som prøvde å hjelpe til med en fastkjørt bil. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i midten av 30-åra møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for drapet på en polsk mann i mars i fjor. Klokka hadde så vidt passert 06 på morgenen, da de to møttes utenfor et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo. Sekunder seinere smalt det.

Den polske mannen ante trolig aldri hva som kom. Skuddet fra maskinpistolen fra 2. verdenskrig var dødelig. Blodet farget snøen rød. Med livstruende skader ble han fraktet til sykehuset, men livet sto ikke til å redde.

Vil vise drapsvideo

- Vi sitter på en overvåkningsvideo som viser hendelsen. Denne vil bli vist mange ganger i retten, og er et viktig bevis som vil vurderes grundig, sier statsadvokat Andreas Strand til Dagbladet.

Han ønsker i forkant av rettssaken ikke å utdype hva videoen inneholder, utover at den viser drapshandlingen.

- Men den vil bli kommentert utfyllende under rettssaken, sier Strand.

Pumpehagle og maskinpistol

Skuddet utenfor parkeringshuset på Bjørndal var bare det siste av fire i konflikten som utspant seg i Oslos gater i fjor vinter. Ifølge politiet hadde uenighetene mellom flere tidligere sentrale skikkelser fra B-gjengen spisset seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer