Skal vurdere å åpne Raumabanen

Beredskapsgruppen i Rauma skal møtes for å diskutere Mannen.

 MINDRE BEVEGELSER:  I flere uker har innbyggerne i Rauma ventet på at det rasutsatte fjellet Mannen skal rase. Nå er bevegelsene mindre i fjellet, og i dag skal beredskapsgruppa i kommunen møtes for å blant annet vurdere om det er trygt å åpne Raumabanen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MINDRE BEVEGELSER: I flere uker har innbyggerne i Rauma ventet på at det rasutsatte fjellet Mannen skal rase. Nå er bevegelsene mindre i fjellet, og i dag skal beredskapsgruppa i kommunen møtes for å blant annet vurdere om det er trygt å åpne Raumabanen. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag møtes beredskapsgruppen i Rauma kommune for å diskutere det rasutsatte fjellet Mannen. De skal blant annet vurdere om det er trygt å åpne jernbanelinjen under fjellet.

Det er langt mindre bevegelse i fjellet nå enn det var for to uker siden, da geologene mente det bare var snakk om timer før deler av fjellet ville rase.

Mandag skal kommunen møte blant andre geologer, politi og folk fra Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Jernbaneverket, melder NRK. På det møtet bør mye avklares, sier Raumas ordfører, Lars Olav Hustad.

- Vi skal gjennomgå situasjonen fra A til Å. Det er flere ting vi må avklare - togtrafikken spesielt. Det er viktig for oss å få i gang togene igjen, men det kan ikke gå utover sikkerheten, sier Hustad. Han understreker at det er politiet som tar den endelige avgjørelsen.

Raumabanen er fortsatt stengt forbi fjellet, og de evakuerte har ikke fått flytte hjem.

(NTB)