Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skal vurdere om Eirik Jensen skal få sparken som politimann

Kan bli ekstraordinært ansettelsesråd om Eirik Jensen etter at den alvorlige tiltalen ble klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Eirik Jensen ble pågrepet og siktet for korrupsjon i februar 2014, ble han suspendert fra stillingen sin i Oslo politidistrikt.

Jensen ble pågrepet en måned før han kunne ha gått av med pensjon.

Det lokale ansettelsesrådet i politiet har vurdert suspensjonen flere ganger i løpet av siktelsesperioden. I dag ble Jensen tiltalt for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet, og det blir rettssak i august. Han risikerer lovens strengeste straff.

- Det vil bli tatt en ny vurdering av ansettelsesforholdet hans nå som det har kommet tiltalte, bekrefter visepolitimester Sveinung Sponheim i Oslo-politiet til Dagbladet.

Han opplyser at det som skal vurderes er om Jensen skal suspenderes videre fram til det foreligger dom i saken eller om han skal sies opp. I den omfattende tiltalen som ble klar i dag varsles det at det vil bli lagt ned påstand om fradømmelse av offentlig stilling.

Han sier det kan bli nødvendig med et ekstraordinært ansettelsesråd i anledning saken, men at det blir opp til ansettelsesrådet å bestemme.

- Jeg tror det kan ligge en avgjørelse på dette i løpet av neste uke, sier Sponheim.

Eirik Jensen nekter all skyld. Han er tiltalt for å ha hjulpet hasjbaron Gjermund Cappelen med å innføre over 13,9 tonn hasj til Norge siden 2004. Han skal ha mottatt 2,1 millioner kroner for dette.

Jensens forsvarer Arild Holden sa i dag at klienten ser fram til å forsvare seg i retten. Holden sier han er profesjonelt forundret over tiltalen og omtaler den som «frisk».

- Vi mener det er klare svakheter i saken, sa Holden.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Les hele tiltalen her.