Skal vurdere om =Oslo diskriminerer

Nekter utenlandske tiggere å selge gatemagasinet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fungerende diskrimineringsombud Ingeborg Grimsmo skal nå vurdere om =Oslo bryter loven ved å nekte utenlandske tiggere å selge gatemagasinet.

- Kommer vi fram til at =Oslo har brutt diskrimineringsloven, må de finne nye løsninger for romfolket, sier Grimsmo til Dagsavisen.

De utenlandske tiggerne i Oslo har stort sett rombakgrunn. Selgerne av gatemagasinet er nordmenn, og utenlandske tiggere blir nektet å selge magasinet.

Men det er ikke bare =Oslo som nekter de utenlandske tiggerne med rombakgrunn adgang. Også Fattighuset setter foten ned ved å nekte mennesker med rombakgrunn mat.

Fattighuset mener romfolket selger maten videre på gata.

- Å straffe noen for noe andre har gjort, er uakseptabelt. Alle har rett på individuell vurdering etter diskrimineringsloven. Det å behandle enkeltpersoner ut ifra tilhørighet til en etnisk gruppe, kan være brudd på loven, sier Grimsmo.

Hun skal derfor også ta opp denne saken til vurdering.

- Problemet med Fattighuset-saken og =Oslo-saken er at de behandler enkeltpersoner etter hvilken etnisk gruppe de tilhører, og ikke individer, sier Grimsmo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer