Skåler for Obamas flause

Obamas forsnakkelse kan føre velgerne over til Hillary Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PHILADELPHIA (Dagbladet.no): De siste dagene har Barack Obama ikke gjort stort annet enn å be om unnskyldning. Unnskyldning fordi han karakteriserte velgerne i Pennsylvania som bitre og navlebeskuende.

- Det er mulig at jeg valgte feil ord i forrige uke, men de andre har gjort mye større skade med den feilslåtte politikken de har ført og deres korrupte filosofi, som de har omfavnet i tre tiår, sa Obama i går, i et forsøk på å slå tilbake mot kritikken en uke og en dag før valget 22. april.

- Bitre og klamrer seg til våpen

Angrepene mot Obama har vedvart siden nettstedet Huffington Post fredag i forrige uke offentliggjorde lydopptaket av en tale Obama holdt under et privat arrangement.

- Man reiser til en del av disse småbyene i Pennsylvania. Og akkurat som i mange småbyer i Midtvesten er det 25 år siden arbeidsplassene forsvant, og ingen har erstattet dem, sa Obama fra talerstolen i San Francisco for halvannen uke siden.

- Da er det ikke overraskende at de bli blir bitre, klamrer seg til våpen, religion eller motforestillinger mot mennesker som ikke er som dem, sa Illinois-senatoren.Slike utspill klinger dårlig blant velgerne i en stat som rangerer som nummer tre i hele USA når det gjelder antall hvite innbyggere over 65, og der fagforeningene hevder de har mistet 100 000 arbeidsplasser i stålindustrien siden 80-tallet og 200 000 fabrikkarbeidsplasser siden 2000 på grunn av konkurransen fra lavkostland som Kina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer