Skalk lukene: Nå kommer regnet!

Regnet inntar Sørlandet i ettermiddag, men det sprer seg fort til resten av Sør-Norge og beveger deretter nordover.

NEDBØR: Torsdag klokka to om natta inntar regnet store deler av Sør-Norge for fullt. NEDBØR: Foto: Meteorologisk institutt / Twitter
NEDBØR: Torsdag klokka to om natta inntar regnet store deler av Sør-Norge for fullt. NEDBØR: Foto: Meteorologisk institutt / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det bare å forberede seg, for det er ventet kraftige regnbyger med torden inn mot Sørlandet i ettermiddag.

- Nå ligger det over Danmark, og det er på vei nordover, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Dagbladet klokka 12.30.

Regnbygene vil altså treffe Sørlandet først, men sprer seg deretter videre mot Telemark og Østlandet i kveld. Det er vanskelig å vite nøyaktig hvor regnbygene vil treffe og hvor det blir verst, men stedene som får regn kan få 15 millimeter på en time, forteller Moxnes.

- På en tretimers periode kan det komme 25-30 millimeter, forteller meteorologen.

Kan skape problemer

Store mengder regn på kort tid kan skape problemer. Det så man nylig i Oslo. For under to uker siden skapte regnvær flomkaos i sentrum. Veier og gangveier ble stengt, butikker var oversvømt og busser var fulle av vann.

- Noe man kan være litt oppmerksom på er at vannet har steder å renne unna. Det kommer mye på en gang, og det kan bli problemer i områder hvor vannet ikke har noe sted å renne, sier Moxnes.

I ettermiddag er også Rogaland litt utsatt for noen regnbyger, mens de lenger nord ser ut til å slippe unna. Men regnet vil bevege seg nordover etter hvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer