Været

Skalk lukene: Varsler store mengder nedbør

Det vil komme store mengder nedbør de neste dagene, men mesteparten vil bestå av regn.

SLUDD: Nedbøren vil starte som snø og sludd mandagskvelden, men temperaturen stiger mot natt til tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SLUDD: Nedbøren vil starte som snø og sludd mandagskvelden, men temperaturen stiger mot natt til tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne helga ble deler av Mallorca dekket i hvitt etter at et snøvær la seg over den spanske turistøya fredag og lørdag. Her til lands vil Vestlandet oppleve mye nedbør til uka.

Dessverre blir det mest sannsynlig kun snø på mandagskvelden. Nedbøren vil for det meste bestå av regn, ifølge vakthavende meteorolog Frode Hassel.

- Det blir mye nedbør i Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Sunnmøre, sier han til Dagbladet.

70-115 millimeter
Nedbøren vil begynne mandag kveld og ta seg opp natt til tirsdag. I løpet av de neste 24 timene er det forventet store mengder nedbør mange steder på Vestlandet.

- Fra natt til tirsdag til natt til onsdag vil det komme mellom 70-115 millimeter nedbør, sier Hassel.

Det vil begynne som snø og sludd mandagskvelden, men temperaturen stiger mot natt til tirsdag. Dermed vil det meste komme som regn, forteller meteorologen.

- Nå ser det ut som at nedbøren fortsetter inn i onsdagen med omtrent samme mengde fra natt til onsdag til natt til torsdag, sier Hassel.

Meteorologen forteller at det er en god del plussgrader i lavlandet, og man må opp på rundt 1200 meter for å komme på minussiden.

Vær oppmerksom
Hassel oppfordrer til at folk må være oppmerksomme på at været fører med seg vanskelige kjøreforhold og mulig lokale oversvømmelser.

Meteorologisk institutt følger med på situasjonen, og ifølge Hassel blir det nok ikke ekstremvær. Men det blir mest sannsynlig sendt ut OBS-varsler for de pårørte områdene.

Ekstremværvarsel sendes når det er sannsynlig at været vil forårsake omfattende skade eller fare for liv og verdier i et betydelig landområde, ifølge Meteorologisk institutt.

Obs-varsel sendes for vær som ikke forventes å gi skader dersom skadebegrensende tiltak iverksettes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer