Skalperte kona på ferie i Sverige

Blodet fosset fra hodet på den norske kvinnen i 40-åra. – Makabre skader, sier politiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Campingturen til Sverige endte i stygge skader for en norsk kvinne i 40-årene i helga. Hennes 46 år gamle mann er nå siktet for grov mishandling av kona, skiver den svenske avisa Norra Västerbotten.

Mannen skal ha dratt kona så hardt i håret at en stor del av huden på baksiden av hodet ble revet av.

– Mannen ble tatt 14.juli rett etter midnatt. Politifolk som var på stedet, sier at skadene var ganske makabre, forteller Johan Karlsson i Skellefteå-politiet til Dagbladet.no.

Rev av stor bit av hodet

Mishandlingen skjedde da ekteparet, som er bosatt i Norge, var på ferie i en campinghytte på Skellefteå Camping i Nord-Sverige. Under fengslingsmøtet i Skellefteå tingrett i går forklarte mannen at han var så beruset at han ikke husker hva som skjedde.

Foran flere vitner skal mannen ha dratt kona inn i campinghytta i vilt raseri. Inne i hytta fortsatte mishandlingen. Der slengte mannen kona rundt, tok henne i håret og slet med stor kraft av en bit av huden på hodet hennes på ca 10 ganger 10 centimeter.

Blodet fosset fra kvinnens bakhode da hun kom skrikende ut fra hytta, og personer i de andre hyttene i området ringte politi og ambulanse.

Får hudtransplantasjon i Norge

SKALPERTE KONA: I en campinghytte på denne campingplassen i Skellefteå i Sverige mishandlet den 46 år gamle nordmannen kona si. FOTO: ULF JOHANSSON/NORRA VÄSTERBOTTEN
SKALPERTE KONA: I en campinghytte på denne campingplassen i Skellefteå i Sverige mishandlet den 46 år gamle nordmannen kona si. FOTO: ULF JOHANSSON/NORRA VÄSTERBOTTEN Vis mer

Mannens forsvarer, advokat Jörgen Frisk, sier til Norra Västerbotten at det kan ha skjedd noe rett før mishandlingen som fikk mannen til å reagere.

– Men det var ikke snakk om noen provokasjon fra kvinnens side. Mer kan jeg ikke fortelle enda, sier Frisk til avisa.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT må kvinnen gjennomgå hudtransplantasjon. Hun er flyttet fra et svensk sykehus til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

– Jeg kan bekrefte at hun er innlagt, ut over dette har jeg ingen kommentar, sier informasjonssjef Tor Øydvin ved sykehuset til Dagbladet.no.

Mannen er nå fengslet, og ifølge Karlsson i Skellefteå-politiet kommer saken opp i retten 31.juli.

Skalperte kona på ferie i Sverige