Skålte etter rentehopp

KONGSBERG (Dagbladet): Tre timer etter at finansministeren hadde sendt ut pressemelding hvor han ga lønnsoppgjøret skylden for rentehoppet, skålte han i champagne med banksjefer på Kongsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da nyheten om rentehoppet gikk ut, dro finansministeren til Kongsberg for å åpne byens jazzfestival. Først gikk turen til DnBs bankfilial for å skåle i champagne med finansfolket.

Etterpå åpnet han festivalen med et løfte om å fokusere på mat og musikk, og en takk til alle de som satt og drakk alkoholavgifter inn i statskassen.

Noen timer tidligere hadde Foss sendt ut en pressemelding som provoserte tidligere statsminister Jens Stoltenberg så til de grader.

«Norges Banks beslutning i dag om å heve renten med 0,5 prosentpoeng er prisen vi må betale for dyre lønnsoppgjør,» skrev Foss.

- Skivebom

- Regjeringens oppgave er å ta ansvar. Men Foss løper fra ansvaret, tordner Jens Stoltenberg på telefon fra sommerhytta på Hvaler.

- Hvorfor inviterte ikke regjeringen til et inntektspolitisk samarbeid, slik det ble gjort på store deler av åtti- og nittitallet med gode resultater. Regjeringen har gitt over 13 milliarder kroner i skattelette, først og fremst til de som hadde mest fra før. Nå betaler vi prisen for skattelettepolitikken, sier Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer