Skalv av redsel

GØTEBORG (Dagbladet): Vigdis Vollset ble (57) i går kveld sperret inne av aggressive svenske politifolk. Lederen i Jern og Metall-klubben i Tandberg Data deltok i en fredelig demonstrasjon, men politiet behandlet henne som en steinkastende demonstrant. Hun var fortvilet og fryktet at politiet skulle ty til vold igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er uhyggelig, sier Vollset med skjelvende stemme. Hun forteller at hun gikk bort til politiet og spurte om å få komme ut. - Først nektet de meg å gå. Deretter sa de at jeg kunne slippe ut, men jeg vil ikke forlate vennene mine, sier Nei til EU-aktivisten.

Dagbladet traff henne og andre nordmenn inne i «beleiringen» i Gøteborg. Tidligere på dagen fikk andre nordmenn et ublidt møte med lovens voktere.

Blant annet ble Jan Pato (21) og Carl Fredrik Berg kroppsvisitert for femte gang. I går satt Carl Fredrik på glattcelle i 15 timer.

- Vi kan ikke bevege oss uten at politiet trakasserer oss. Dagbladet traff dem mens tre politifolk ransaket dem i jakten på «demonstrasjonsutstyr» .

Dernest beslagla politiet en teipet skumgummibit, brukt som underarmsbeskytter mot batonger. Den hadde nordmennene plukket opp fra gata fem mminutter før.

Stein i lomma

I alle protester går Pato og Berg sammen med Antifascistisk Aktion (AFA), som samler de mest konfrontasjonskåte aktivistene. Deriblant blitzere og Ya Basta!, gruppen som påtok seg ansvaret for raseringen av Avenyen fredag. Mange av dem er maskerte, med stein i lomma og «Snutjævel» som slagord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer