-  Skam å ikke vise tegningene

-  Skam over de avisene og fjernsynskanalene som manglet mot til å vise sine lesere og seere karikaturene! sa det nederlandske parlamentsmedlemmet Ayaan Hirsi Ali i Berlin i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

BRUSSEL (Dagbladet): Somalisk-fødte Ayaan Hirsi Ali, som nylig var i Norge da boka hennes «Krev din rett!» kom ut på norsk, berømmer Jyllands-Posten og Danmarks statsminister, Anders Fogh Rasmussen.

-  Deres plikt

-  Det var deres plikt som journalister å be om og trykke tegningene av profeten Muhammed. Skam over de avisene og fjernsynskanalene som manglet mot til å vise sine lesere og seere karikaturene! Disse intellektuelle lever av ytringsfrihet, men de godtar sensur. De skjuler sin tankemessige middelmådighet bak velklingende uttrykk som «ansvarlighet» og «følsomhet», uttalte hun til journalister i Berlin.

De politiske lederne i Europa er usikre og uenige om hva man skal gjøre med det kulturelle sammenstøtet mellom den muslimske verden og Vesten. Innad i EU forsøker man å advare mot å provosere muslimer samtidig som man forsvarer ytringsfrihet og fordømmer voldelige angrep mot vestlige ambassader og konsulater. Frankrikes president, Chacques Chirac, omtaler typisk ytringsfrihet som en av Den Franske Republikkens grunnpilarer, samtidig som han fordømmer «åpenlyse provokasjoner» mot andres overbevisninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer