«Skam dere, England»

Midt på høylys dag ligger kvinnen alvorlig skadet, midt i veien. Og bilene bare kjører forbi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den skammelige virkeligheten ble fanget opp av overvåkningskameraer i den engelske byen Sidcup i Kent.

Opptakene viser den 25 år gamle kvinnen som som ligger alvorlig skadet, blødende i fra hodet, og med ansiktet ned, midt i den trafikkerte bygata.

Bilistene bare kjører forbi på rekke og rad. Noen av bilene må svinge unna kroppen som ligger livløs i gata. Ingen stopper for å hjelpe.

Dette skjer midt på dagen, mandag 20. september. Først klokka 14.15 får politiet melding fra en bussjåfør, som med nød og neppe unngår å treffe kvinnen. Bildene av kvinnen er tatt med bussens eget overvåkingskamera.

Først etter at sjåføren ringer nødnummeret, blir kvinnen plukket opp av en ambulanse og fraktet til sykehuset. Politiet tror hun ble overfalt av ukjente gjerningsmenn før hun vaklende kom seg ut i veien og kollapset.

Sykehuset melder at tilstanden til 25-åringen er stabil. Men hun har ennå ikke vært i stand til å fortelle politiet hva som er skjedd. Politiet utelukker ikke at hun også kan ha blitt påkjørt.

- Vi appellerer nå til de mange bilistene som måtte styre unna for ikke å treffe kvinnen, om å kontakte politiet, sier politiinspektør Mick Morgan til Dagbladet.no. Også politiet fortviler over at ingen har brydd seg med at en kvinne ligger hardt skadet i veien.

- Vi har talt 8-9 biler som kjører forbi bare på overvåkingsfilmen som ble tatt opp av bussjåføren. Men vi tror hun minst har ligget der i fem minutter før bussen kom. Derfor snakker vi om langt flere som har kjørt forbi uten å gjøre noe, sier han.

Politiet arresterte onsdag en 17-åring, mistenkt for å ha vært involvert i saken.

- Dessverre har ingen vitner meldt seg som har sett hva som skjedde med kvinnen. Men to menn ble sett løpende i fra området med en veske som kan ha tilhørt kvinnen. 17-åringen er en av disse. Teorien er at de enten overfalt henne, eller at hun først ble truffet av en bil, før disse tok veska, sier Morgan til Dagbladet.no.

- Det er vanskelig for meg å skjønne hva de forbipasserende bilistene tenkte på når de ikke varslet. Vi er ikke ute etter å fordømme dem, men vil gjerne komme i kontakt med dem for å få deres vitneutsagn, sier han. Morgan opplyser at kvinnen nå har kommet til bevissthet, og at de håper å få avhørt henne i ettermiddag.

- Forhåpentligvis husker hun hva som har skjedd, slik at vi kommer til bunns i saken, sier han.

- Det er forferdelig at så mange mennesker kjørte forbi henne uten å hjelpe. Man skulle tro at i det minste noen kjørte inn til siden for å undersøke tilstanden, sier en talskvinne for voldsoffergruppa Victim Support til Sky News.

- Det er et trist tegn på dagens samfunn, sier hun.

Saken vekker nå oppsikt i Storbritannia.

SKAM: Klokken har passert 14.00 på en mandag i Kent. En 25 årig kvinne ligger hardt skadet i veien. Ingen av de forbipasserende bilistene bryr seg, men kjører bare forbi.
KJØRER FORBI: Bil etter bil kjører forbi den skadde kvinnen. Saken vekker oppsikt etter at politiet og flere medier har grepet fatt i saken.