Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skam og ære

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • «Dere har rettigheter over deres hustruer og hustruene har rettigheter over dere. Vis deres hustruer vennlighet og kjærlighet,» formante profeten Muhammed i sin siste tale. Han erklærer blodhevn som avskaffet og påbyr å gi slavene samme mat og klær som herrene. Hans budskap var med andre ord både humant og liberalt, målt med datidas målestokk. Likevel praktiseres fortsatt de mest barbariske skikker i et muslimsk land som Pakistan: I 1998/99 ble over 850 kvinner drept av sine ektemenn eller mannlige slektninger i såkalte æresdrap: Kanskje ønsket hun skilsmisse, eller hun ville ikke tvangsgiftes - eller hun hadde krenket familiens ære ved å bli voldtatt.
  • Det er paradoksalt, men gledelig at dagens militærstyre varsler en betimelig humanisering av lovverket. «Æresdrap» skal blant annet etterforskes som mord. La oss bare håpe at dette også gir seg praktiske utslag. «Æresdrap» er intet annet enn en skam for landet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media