Skambitt av flodhest

Funokwayo Mbonamb måtte sy 700 sting etter at en flodhest spiste halve ansiktet hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flodhesten er det dyret som dreper flest mennesker i Afrika. Om dagen ligger den som oftest og slapper av i det kjølige vannet, mens den forflytter seg om natten. Flodhesten er veldig aggressiv, og beskytter reviret sitt gjennom å angripe inntrengere.

Det fikk Funokwayo Mbonamb smertelig erfare da han var på vei hjem til huset sitt i Kosi Bay i Sør-Afrika.

- Jeg hørte et grynt, og kjente noe stort og varmt komme over hodet mitt bakfra. Jeg fikk følelsen av at huden i ansiktet mitt holdt på å bli slitt av, og de store tennene borret seg inn i skjelettet mitt, sier Mbonamb til Expressen.

Flodhesten løftet ham opp i været, men plutselig slapp det store dyret taket.

- Jeg trodde først jeg var død. Jeg kunne ikke se, hadde enorme smerter, og ansiktet mitt hang løst, forteller han.

Men han klarte å dra seg inn til nabohuset, og naboen kjørte ham til sykehuset, en times kjøretur unna. Der kunne de ikke hjelpe Mbonamb, og dermed gikk turen videre i helikopter til et større sykehus i Cape Town.

- Jeg har sett uendelig mange krokodillebitt i mitt liv, men det her var som hentet ut av en skrekkfilm, sier kirurgen Darryl Wood som opererte Mbonamb.

- Vi klarte å finne igjen pasientens øye i et hulrom som var forårsaket av en av flodhestens tenner, og så sydde vi det fast igjen. Øyet har langsomt begynt å fungere igjen. Til sammen sydde vi 700 sting i ansiktet, sier Wood.

  • Heldigvis for Mbonamb er flodhesten vegetarianer, så han sto aldri i fare for å bli spist opp av den sinte flodhesten.

    Se bildet av Mbonamb her.