Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skambitt av giftig edderkopp

Tirsdag fikk Charles Edvard Bennett fra Vedavågen sitt livs sjokk. Da han pakket ut aluminiumsruller fra Argentina bet en giftig edderkopp seg fast i hånda hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26 år gamle Bennett jobber for Norcable i Haugesund. Firmaet får stadig leveranser fra Sør-Amerika, men tirsdagens last fra Argentina inneholdt en ekkel overraskelse.

En stor og hårete edderkopp bet seg fast i hånden hans og sprøytet ham full av gift.

- Jeg ante fred og ingen fare helt til det store udyret satt på hånden min. Da skvatt jeg til. Jeg merket ikke engang at den krøp. Før jeg visste ordet av det, bet den. Jeg liker ikke edderkopper, og dette var veldig skremmende, sier Bennett til Haugesunds Avis.

Edderkoppen har sannsynligvis sneket seg inn i pakkene med aluminiumsruller før avgangen fra Argentina, og ble vekket av Bennett da han fjernet emballasjen. Bittet sammenligner han med å få et elektrisk støt på 220 volt.

- Edderkoppen sugde seg fast og stakk noe knivaktig inn i hånden. Det brant og smerten var uutholdelig. Jeg kjente at udyret sprøytet inn giften, sier han.

Lammet av giften

Til tross for sjokket og smerten bestemte Bennett seg for å gå til lunsj. Da ble det enda verre.

- Jeg mistet følelsen i armen og lammelsen spredte seg i høyre del av kroppen. Jeg kontaktet verneombudet og ble fraktet til Hydros sykestue. Deretter havnet jeg på Haugesund sjukehus.

To timer etter det ublide møtet med edderkoppen fikk han behandling med antibiotika og motgift. Det var ikke et øyeblikk for tidlig.

- På sykehuset ble jeg fortalt at det var godt jeg kom fram i tide og fikk motgift. Vedkommende hevdet at giften i verste fall kunne være dødelig, sier Bennett.

Ukjent edderkopp

Etter å ha bitt Bennett stakk edderkoppen av og forsvant. Fortsatt har ingen ved Norcable klart å spore opp edderkoppen som primært lever av småkryp og insekter. Derfor kan ingen med sikkerhet si hva slags edderkopp det var som sprøytet Bennett full av gift.

Bennett innrømmer overfor Haugesunds Avis at han frykter de mulige ettervirkningene av den ukjente giften.

- Jeg vil legge dette bak meg nå. Det var ikke en spesielt morsom opplevelse, sier Bennett til Dagbladet.no.

- Men jeg er på bedringens vei, sier han etter den skremmende opplevelsen.

GIFTIG KRABAT: Fordi den giftige edderkoppen forsvant etter å ha bitt Charles Edvard Bennett er det ingen som kan vite hva slags edderkopp det var. På bildet er det en Tarantella.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media