Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skamfert med slaktekniv

Sist torsdag våknet Gul Marjanidét (32) av at ektemannen var i ferd med å skjære armene av henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gul Marjan (32) våknet - som i et virkelighetsfjernt mareritt - av at ektemannen var i ferd med å skjære av begge armene hennes med en slakterkniv. Hun satte seg til motverge, og med naboens hjelp klarte de å stanse mannen før han rakk å gjennomføre hva han hadde satt seg fore.

Såret stolthet

Årsaken til skamferingen skal være at Marjan ikke ville gi opp jobben hun hadde som vaskekone for en annen familie. Arbeidet hennes såret Gul Dins (60) stolthet - og skar med hans tradisjonelle verdier, forklarte Marjan fortelle Associated Press i går. Med store smerter og 13 sting i høyre arm. På venstre arm var ikke Din kommet så langt. Her slapp hun med tre sting. Og skrekken.

- Dette er prisen for å prøve å gi barna mine en fremtid, sa den knuste kvinnen, og fortalte at hun hadde sagt seg villig til å slutte i jobben den dagen mannen sørget for penger til husholdningen, og til skolegang for deres seks barn.

Saken skal nå for retten.

- Han er opprørt etter angrepet på kona, forteller politibetjent Riaz Hussain.

Utbredt mishandling

Marjan sier hun er redd, og at hun ikke kan leve med ham av frykt for nye angrep. Men kvinners rettigheter står ikke sterkt i Pakistan. Ofte er kvinnene i slekt med mannen før de gifter seg. Ved en skilsmisse risikerer de at resten av familien støter dem vekk. Mishandling av pakistanske kvinner er utbredt, spesielt på landsbygda. (Les mer her.)

Associated Press kunne i dag også melde om en pakistansk landeier som tvang hushjelpen til å gå naken gjennom gatene, etter at hun forsøkte å slippe arbeidet en dag hun var syk. Han skal også ha tvunget henne til å drikke vann fra skoen sin.

ISLAMBAD, PAKISTAN: : Shahnaz Bukhari (til høyre) er leder for en organisasjon som ivaretar kvinners rettigheter i Pakistan. Her i samtale med Gul Marjan - som våknet sist torsdag av at ektemannen var i ferd med å kappe armene av henne med en slakterkniv.