IKKE SPOR: Ap-leder Jonas Gahr Støre kritiserer statsminister Erna Solberg for passivitet overfor den økende ledigheten. Han finner ikke spor av tiltak mot ungdomsledigheten. Høyre-representant Stefan Heggelund er provosert og sier at regjeringen gjør det Ap etterlyser og mye mer.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IKKE SPOR: Ap-leder Jonas Gahr Støre kritiserer statsminister Erna Solberg for passivitet overfor den økende ledigheten. Han finner ikke spor av tiltak mot ungdomsledigheten. Høyre-representant Stefan Heggelund er provosert og sier at regjeringen gjør det Ap etterlyser og mye mer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

- Skamløst av Jonas om ungdomsledighet

Ap-lederen fra Høyre, utfordres fra SV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre mener Jonas Gahr Støres markedsføring av Ap's politikk mot ungdomsledighet er skamløs.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til Dagbladet at det ikke er spor av tiltak mot økende ungdomsledighet i regjeringens politikk. Han viste til Ap's 10-punktsplan for å sikre jobb eller opplæring for ungdom.

Høyre provosert Støre mener regjeringen er for passiv overfor den økende ledigheten. Høyre-medlem i arbeids- og sosialkomiteen Stefan Heggelund er provosert av Støre.

- Det er ikke noe nytt at ungdomsledigheten er høyere enn ledigheten forøvrig. Det var den også under de rødgrønne, til tider også høyere enn i dag. Den nådde 11,5 prosent i 2010, og den var nær tre ganger så høy som ledigheten forøvrig da vi tok over. Spørsmålet er om man klarer å ha en helhetlig politikk for å møte utfordringen. Det har denne regjeringen, sier Heggelund.

- Støre sier vi må satse på flere tiltaksplasser. Ja, og det gjør regjeringen! Han sier at lærlingtilskuddet bør økes. Ap hadde sjansen til å gjøre det i løpet av åtte år. Vi gjør det! Han sier at offentlig sektor bør ha flere lærlingeplasser. Vi gjennomfører tiltak for å få det til.

- Vi gjør mer - Så hele denne pakken Støre legger fram, er fullstendig skamløs! Han vet selvfølgelig godt at regjeringen allerede leverer på det han etterlyser. Vi leverer bedre enn de rødgrønne gjorde, sier Heggelund til Dagbladet.

Heggelund sier alle er enige om betydningen av at unge gjennomfører videregående skole.

- Likevel foreslår Ap incentiver for ikke å fullføre videregående på normert tid. Vi jobber heller for å få frafallet ned, fordi sjansen for å få jobb er høyere hvis du fullfører. Samtidig har vi senket tersklene til arbeid, for å gjøre det enklere å få en fot innenfor.

- Det hjelper heller ikke at Ap vil sende en skatteregning på flere milliarder. Det stimulerer ikke til vekst og innovasjon, mener Heggelund.

I et intervju med Dagbladet tidligere i uka viste statsminister Erna Solberg til at regjeringen har en samlet strategi for å skape nye arbeidsplasser til erstatning til de som nå går tapt, for eksempel i olje- og gassnæringen. Det handler om skattekutt, satsning på vei og bane, samt kunnskap, forskning og innovasjon.

SKAMLØST: Høyre-representant er provosert over Jonas Gahr Støres utspill om ungdomsledighet, og kaller det skamløst. Han mener Støre vet at regjeringen gjør mer enn de rødgrønne gjorde mot ungdomsledighet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKAMLØST: Høyre-representant er provosert over Jonas Gahr Støres utspill om ungdomsledighet, og kaller det skamløst. Han mener Støre vet at regjeringen gjør mer enn de rødgrønne gjorde mot ungdomsledighet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer