- Skammelig å blande inn Tønne i englesaken

- NRK har latt seg misbruke. Håper kringkastingstådet blir koblet inn, mener PR-guru Hans Geelmuyden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I løpet av kvelden kommer de internasjonale reaksjonene på NRK-intervjuet med prinsesse Märtha Louise om englesaken. Gjennom den europeiske kringkastingsunionen EBU og samarbeidende tv-stasjoner i andre verdensdeler, har 118 kanaler i 81 land fra i dag tilgang på engleintervjuet fra NRK TV i går kveld.

De norske reaksjonene er delte etter NRK-intervjuet om englebråket.

Prinsessens venn og samarbeidspartner i Kirkelig Kulturverksted, Ole Edvard Reitan, synes Märtha Louise er modig. Det mener også en av landets mest kjente åndelige veiledere, Sophie Lea. Positive er også biskop Ole D. Hagesæther i Bjørgvin og rektor Vidar Leif Haanes ved Menighetsfakultet.

Begge sier til Dagbladet at det er plass til Märtha Louise i den norske kirke. Professor Haanes tror det skyldes «uvitenhet og en romantisk oppfatning av nyreligiøsitet» at prinsessen refererer til religioner som kristendommen tar avstand fra.

Kommunikasjonsrådgiver og PR-guru Hans Geelmuyden tar derimot fram storslegga.

- Jeg har aldri hørt så mye vrøvl på 30 minutter. Dette er jo reklame for en sekt. Det er pinlig av statskanalen å sende dette intervjuet, sier Geelmuyden til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer