Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skammelig, frekt og klumsete

Maddie-foreldrene raser mot lekkasjene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kate og Gerry McCann slår knallhardt tilbake mot lekkasjene om at lille Madeleine klaget til moren sin over at hun ble forlatt alene og gråtende på hotellrommet sitt natten før hun ble borte.

Les: - Mamma, hvorfor kom du ikke da jeg gråt?

- Dette er skammelig, frekt og veldig klumsete gjort, raser familiens talsperson Clarence Mitchell på vegne av McCann-familien til Sky News.

Av med silkehanskene

Den spanske tv-stasjonen som brakte lekkasjen avslører ikke sine kilder, men familien McCann mener sitatet stammer fra portugisisk politi og er et forsøk på å bakvaske ekteparet.

- Portugisiske myndigheter må nå ta grep i å finne ut hvem som står bak disse lekkasjene, sier talsmannen og tordner videre:

- Vi vet at portugisisk politi er i stand til dette, det er latterlig og må stoppes. Nå er silkehanskene av. 

Familien tror ikke det er tilfeldig at lekkasjen kommer samtidig med at foreldrene var i EU-parlamentet i Brussel, der de holdt en appell for barnevelferd og sikkerhet.

I HARNISK: Gerry og Kate McCann raser etter de siste lekkasjene i portugisisk presse. Skamfullt og frekt er blant de negativt ladede ordene de bruker. Foto: YVES HERMAN/Reuters
I HARNISK: Gerry og Kate McCann raser etter de siste lekkasjene i portugisisk presse. Skamfullt og frekt er blant de negativt ladede ordene de bruker. Foto: YVES HERMAN/Reuters Vis mer

- Noen i politiet ønsker ikke at Kate og Gerry skal få fremme sin agenda av en eller annen grunn. Dette er feil, ulovlig og myndighetene må nå forhindre at dette skjer igjen. Vi er ikke fornøyde, sier Mitchell til britiske Daily Mail.

Nekter for svertekampanje

Journalisten som publiserte materialet, Nacho Abad, nekter for at han har vært innblandet i noen svertekampanje mot McCann-familien.

- Jeg publiserte uttalelsene da jeg fikk dem, har han sagt til Sky News.

I mellomtiden klamrer fortsatt foreldrene seg til håpet om at lille Madeleine fortsatt lever, snart ett år etter at hun forsvant fra familiens ferieleilighet.

- De tror fortsatt at Madeleine lever og at hun er der ute et sted, og det er dette de vil fokusere på, sa talsmann Mitchell.

Tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra familiens ferielelighet på Algarve-kysten 3. mai i fjor. Det er fortsatt uklart hva som skjedde den kvelden. Foreldrene satt på en tapasrestaurant noen meter unna inngangsdøren til leiligheten, men skal jevnlig ha sjekket at alt var i orden med de tre barna, Madeleine, Sean og Amelie.

image: - Skammelig, frekt og klumsete
BORTE: Madeleine McCann har vært sporløst borte siden mai i fjor.
AV MED SILKEHANSKENE: McCann-familiens talsmann Clarence Mitchell sier silkehanskene er av. Nå slår de tilbake mot portugisisk politi og deres myndigheter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media