- Skammelig, skuffende, dårlig nytt

Kritikken hagler mot regjeringens asylinnstramninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nei til statlig arroganse, gi asylbarna en sjanse, ropte demonstranter fra Redd Barna etter at statsminister Jens Stoltenberg og arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen la fram en rekke tiltak for å begrense antallet asylsøkere tidligere i dag.

Redd Barnas ungdomsorganisasjon, Press, mener regjeringen i sine forslag til ny asylpolitikk overser de forpliktelsene Norge har etter FNs barnekonvensjon.

- Flere av tiltakene er svært dårlig nytt for barn som søker asyl. Det blir vanskeligere å få familiegjenforening og de risikerer å bli sendt til land med sterkt kritikkverdige forhold for asylsøkere. Deres rett til individuell vurdering blir svekket og de risikerer å bli kastet ut av landet den dagen de fyller 18 år. Jeg er enormt skuffet over regjeringen, sier leder Kirsten Kvalø i Press.

Gjennom barnekonvensjonen har Norge forpliktet seg til å beskytte barn på flukt. Konvensjonen sikrer også barn rett til å være sammen med familien sin.

- Skuffet

Også Den Norske Helsingforskomiteen er kritisk til asylinnstramningen. De mener Norge risikerer å bryte Flyktningekonvensjonen gjennom tiltakene for å begrense antall asylsøkere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer