Skammelig utvisning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Justisminister Aud-Inger Aure har igjen vist hva hun mener med en mer human flyktning- og asylpolitikk: I god politikertradisjon legger hun en motsatt betydning enn folk flest i ordene. Derfor skal Gholam-familien enda en gang fraktes til Pakistan førstkommende mandag. Nå har man garantier for at de også slipper inn i landet.
  • Familiefaren har gjennomgått to hjerteoperasjoner og en øyeoperasjon og befinner seg på Rikshospitalet. Den ene datteren har to uker igjen før avsluttende eksamen ved videregående skole. Familien for øvrig var godt etablert i landet før heksejakten på dem begynte for halvannet år siden. Men for en ærekjær justisminister spiller ikke dette noen rolle. Ut skal de, de har nemlig løyet!
  • Ja visst. Det er lenge siden familien vedgikk å ha kommet hit på falske pass og gitt uriktige opplysninger ved ankomsten. Myndighetene mener imidlertid at de er pakistanske statsborgere, ikke bare afghanske, som de selv hevder. At de også er afghanske, hersker det nemlig ingen tvil om: Borgarting lagmannsrett fastslo at passene er ekte og at familien er anerkjent som afghanske borgere.
  • Men det er ikke nok. Norske myndigheter har i alle år insistert på at Gholam-familien er pakistansk. Angivelig har pakistanske myndigheter bekreftet borgerskapet, men den påståtte bekreftelsen har norske myndigheter unntatt offentlighet. Den får ikke engang familiens advokat se.
  • Det er mildest talt pussig at en justisminister som er så sannhetskjærlig at hun vil landsforvise mennesker som lyver, ikke kan legge alle sakens dokumenter åpent fram. Det er skammelig og forsmedelig at hun og hennes regjeringssjef, som var blant Gholam-familiens støttespillere da Arbeiderpartiet hadde makten, begynner å true og pine familien så snart de selv kan bestemme. Det ville vært uhyre lett å innvilge familien videre opphold på humanitært grunnlag, men en slik humanisme er fremmed for denne regjeringen.
  • Den følger isteden den styggeste tradisjon innen kristenheten, og er nidkjær og retthaversk inntil døden. Vel å merke: De andres død.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer