Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skammelig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Dissimilis-generalen Kai Zahls historie i Dagbladet i går er nok dessverre ikke enestående. Snart 20 år etter reformen i det psykiske helsevernet har mange kommuner ikke bygd tilstrekkelig med boliger for de psykisk utviklingshemmede slik loven forutsetter. Resultatet er som i Zahls tilfelle i Bærum at for lengst voksne mennesker blir boende hjemme uten at utslitte foreldre får støtte eller avløsning. I mellomtida sparer de det offentlige for store utgifter som loven pålegger kommuner og stat.
  • Dette er selvsagt uholdbart. Det er skammelig i Zahls tilfelle fordi han bor i en av landets rikeste kommuner, men det er ikke bedre om det skjer i andre kommuner. Nedbyggingen av de store institusjonene for psykisk utviklingshemmede var en riktig reform som med fornuftige tilpasninger bør kunne gi gode vilkår for dem som den skal hjelpe. Men det forutsetter en politisk og administrativ vilje som altfor ofte ikke er til stede.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!