Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skammelig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonalt dokumentasjonssenter for personer med nedsatt funksjonsevne har brutale sannheter å slå i bordet. En ny undersøkelse er så brutal at både partene i arbeidslivet og ikke minst inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen nå har fått et problem på størrelse med det funksjonshemmede åpenbart står overfor. Vi visste at langtidsledige og personer med varierende grad av arbeidsevne har problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet. Nå vet vi at arbeidsgivere aktivt avviser personer de kan mistenke for å ikke kunne yte maksimalt, helt uavhengig av kvalifikasjoner. Blinde arbeidssøkere blir bortimot blankt avvist, i prinsippet. Er vedkommende i tillegg ikke-vestlig innvandrer, er saken udiskutabel.

Utelukkelse fra arbeidslivet på grunn av etnisitet og funksjonshemning bryter ikke bare med bestemmelser om forbud mot diskriminering. Det gjør det også umulig å legge arbeidslinja til grunn for trygde- og rehabiliteringspolitikken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling