Skammelige saker

Denne uka viser norske utlendingsmyndigheter sitt brutale ansikt i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKAL USKYLDIGE BARN svi for foreldrenes gjerninger? Er Barnekonvensjonen bare til pynt? Hva er en oppvekst i Norge verdt? Spørsmålene stilles i Oslo tingrett denne uka. I to saker. Framtida til Abbas (21), Fozia (22) og Ashok (14) står på spill.

Klassekameratene på Lørenskog har nemlig ikke glemt Ashok. Spente elever fra Fjellsrud skole har fri for å følge rettssaken. De sier kompisen alltid var blid og morsom. Men i Colombo der unntakstilstand herjer, føler han seg utrygg. Han går lite ut og har fått utslett over hele kroppen. Den sivile rettssaken der den tvangsutsendte Ashok stevner staten ved Utlendingsnemnda (UNE), startet i tingretten i går og fortsetter i dag.

UTLENDINGSNEMNDA (UNE) vil statuere et eksempel. Onsdag 24. mai 2006 klokka seks på morgenen ble Ashok Jegatiswaran som da var 13, hentet av politiet hos fosterfamilien sin. Etter snart fire år i Norge var gutten superintegrert. Han ble tvangssendt til Sri Lanka, selv om han der verken har far eller mor som kan ta vare på ham. Et barn ble en politisk brikke. Norske utlendingsmyndigheter viser muskler, det handler om innvandringspolitiske hensyn. Fordi Ashok kalles et anker. Mora sendte nemlig sønnen alene til Norge, trolig for å oppnå familiegjenforening. Nå straffes gutten med det tillitsfulle blikket, av norske myndigheter mens begge foreldrene har forsvunnet. Ashok har aldri hatt regien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer