Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Skammer du deg ikke når du går til angrep på en kvinne?»

Politivold-video vekker reaksjoner i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen du kan se i denne saken vekker sterke reaksjoner i Israel i dag. Den ble filmet under en demonstrasjon i Tel Aviv lørdag, og viser hvordan en politimann går til angrep på en kvinne i menneskemengden.

Til avisa Haaretz forteller kvinnen at kjæresten hennes ble banket opp av fem-seks politimenn og at hun forsøkte å komme seg bort til henne da politimannen plutselig la hendene rundt halsen hennes med kraft og fikk henne arrestert.

- Jeg er i sjokk. Jeg må si at jeg ikke hadde trodd at noe slikt kunne skje, sier Maya Gorkin (24) til Haaretz.

Hun sier at hun og kjæresten sto og så på demonstrasjonen da de så at en venn av dem ble arrestert.

- Fikk panikk - Vi gikk bort for å se, og ut av intet kom en politimann fra spesialstyrkene og dyttet kjæresten min med full kraft, mot en gruppe med politimenn, og de hoppet på ham, fem eller seks stykker, og begynte å slå ham, sier Gorkin.

- Jeg prøvde å få tak i ham, men de dyttet meg bakover. Han forsvant bak politimennene, og jeg fikk panikk og prøvde å finne ham. Selvsagt ble jeg dyttet tilbake, og da sto plutselig politimannen der.

Det var da øyeblikket du kan se i videoen begynte.

- Han så meg og dyttet meg bakover, da sa jeg: «Skammer du deg ikke når du angriper en kvinne?» Han svarte nei og snudde seg vekk. Jeg fortsatte å rope at han var en skam, og da snudde han mot seg og tok tak i halsen min og fikk meg arrestert, sier Gorkin.

Sperret inne i lagerbygg Dagen etter fikk hun møte kjæresten og se resultatene av politivolden.

- De slo ham flere ganger og kastet ham ned på gulvet. Han har sår under øyet og på kjeven og hele magen hans er full av røde merker, sier hun.

Ifølge Gorkin ble hun holdt i et lagerbygg over natta sammen med ni andre. Også der skal politiet ha brukt vold.

- Vi hørte at de slo noen. Øynene hans blødde og han fikk ikke behandling hele natta, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media