I NAV-KNIPE: Beth Maria Furrevik-Gomes (49) jobber I Nav, men har selv havnet i Nav-knipe. - Jeg vil aldri leie ut til en Nav-bruker mer, og advarer andre mot å gjøre det samme, sier hun. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
I NAV-KNIPE: Beth Maria Furrevik-Gomes (49) jobber I Nav, men har selv havnet i Nav-knipe. - Jeg vil aldri leie ut til en Nav-bruker mer, og advarer andre mot å gjøre det samme, sier hun. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

- Skammer meg over å jobbe i Nav

Beth Maria Furrevik-Gomes er ansatt i Nav men har selv havnet i Nav-knipe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Jeg er skuffet over hvordan jeg ble møtt av Nav. Beskjeden jeg har fått, er at dette er mitt ansvar, og at jeg må rydde opp selv, sier 49-åringen, som jobber som flyktningkonsulent i Nav.

- GRUNDIG BEHANDLET - Vi vil først beklage den uheldige situasjonen utleier er kommet i. Det har vi også gitt uttrykk for under behandlingen av den serviceklagen som er inngitt. Vi vil samtidig understreke at saken er grundig behandlet ved vårt Nav-kontor, og at det er underbygget at Nav forholder seg til klienten, og at de avtaler som inngås mellom utleier og leietaker er disse personenes ansvar. Når det gjelder henvisning til at leiekontrakten var godkjent, henspeiler det på at kontrakten har et innhold som er formelt akseptabel for Nav. Det betyr ikke at søknad om sosialstønad og husleiegaranti var behandlet, noe som fremgår av resten av den SMS-meldingen det er henvist til, skriver Lasse Østmark, bydelsdirektør i bydel Gamle Oslo i en e-post til Dagbladet.

I fjor annonserte hun leiligheten sin til leie hos Finn.no. Mannen som svarte på annonsen mottok arbeidsavklaringspenger hos Nav og var på jakt etter jobb, men trengte et sted å bo.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn