«Skammer meg over politiets nidkjærhet»

Ansatte i Utlendingsdirektoratet (UDI) overrasket over UDI-sjef Ida Børresens festtale i går kveld.

FEST-TALE I GÅR: Utlendingsdirektoratets (UDI) direktør Ida Børresen holdt i går kveld en festtale til sine ansatte på en restaurant i Folketeaterbygningen i Oslo. - Hun ønsker ikke å kommentere saken. Det du siterer er satt ut av sammenheng og vi har ingen kommentar utover det, sier UDIs kommunikasjonsdirektør Bente Engesland. Foto: Scanpix
FEST-TALE I GÅR: Utlendingsdirektoratets (UDI) direktør Ida Børresen holdt i går kveld en festtale til sine ansatte på en restaurant i Folketeaterbygningen i Oslo. - Hun ønsker ikke å kommentere saken. Det du siterer er satt ut av sammenheng og vi har ingen kommentar utover det, sier UDIs kommunikasjonsdirektør Bente Engesland. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utlendingsdirektoratets (UDI) årsfest i går kveld tok en uvanlig vending, da direktør Ida Børresen gikk til angrep på politiet.

- Jeg skammer meg over politiets nidkjærhet de siste dagene, sa Børresen i talen til de flere hundre de ansatte som satt rundt bordene på Folk Restaurant og Bar.

UDI har ansvaret for å iverksette regjeringens flyktning- og innvandringspolitikk.

Etter det Dagbladet erfarer, tolket flere personer det dithen at Børresen kritiserte politiets oppførsel og pågripelsen av Maria Amelie den 12. januar. Om det var fordi politiets utlendingsenhet (PU) sendte åtte politimenn for å ta seg av henne, eller om om det var på grunn av at hun ble pågrepet utenfor Nansenskolen seint på kvelden har ikke kommet fram.

Oppsiktsvekkende Kritikken skapte stor debatt rundt bordene etter talen. Restauranten ligger i første etasje i Folketeaterbygningen på Youngstorget, i samme bygning som Arbeiderpartiets kontorer.

- Det var oppsiktsvekkende, sier to personer som var tilstede under middagen. - Det ble en snodig stillhet da hun sa det, forteller en annen kilde i UDI til Dagbladet.Justisdepartementet ble holdt løpende orientert om pågripelsen av Amelie. Ida Børresen var selv byråsjef i departementet fra 1987 til 1990.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer