<strong>FEST-TALE I GÅR:</strong> Utlendingsdirektoratets (UDI) direktør Ida Børresen holdt i går kveld en festtale til sine ansatte på en restaurant i Folketeaterbygningen i Oslo. - Hun ønsker ikke å kommentere saken. Det du siterer er satt ut av sammenheng og vi har ingen kommentar utover det, sier UDIs kommunikasjonsdirektør Bente Engesland. Foto: Scanpix
FEST-TALE I GÅR: Utlendingsdirektoratets (UDI) direktør Ida Børresen holdt i går kveld en festtale til sine ansatte på en restaurant i Folketeaterbygningen i Oslo. - Hun ønsker ikke å kommentere saken. Det du siterer er satt ut av sammenheng og vi har ingen kommentar utover det, sier UDIs kommunikasjonsdirektør Bente Engesland. Foto: Scanpix Vis mer

«Skammer meg over politiets nidkjærhet»

Ansatte i Utlendingsdirektoratet (UDI) overrasket over UDI-sjef Ida Børresens festtale i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utlendingsdirektoratets (UDI) årsfest i går kveld tok en uvanlig vending, da direktør Ida Børresen gikk til angrep på politiet.

- Jeg skammer meg over politiets nidkjærhet de siste dagene, sa Børresen i talen til de flere hundre de ansatte som satt rundt bordene på Folk Restaurant og Bar.

UDI har ansvaret for å iverksette regjeringens flyktning- og innvandringspolitikk.

Etter det Dagbladet erfarer, tolket flere personer det dithen at Børresen kritiserte politiets oppførsel og pågripelsen av Maria Amelie den 12. januar. Om det var fordi politiets utlendingsenhet (PU) sendte åtte politimenn for å ta seg av henne, eller om om det var på grunn av at hun ble pågrepet utenfor Nansenskolen seint på kvelden har ikke kommet fram.

Oppsiktsvekkende Kritikken skapte stor debatt rundt bordene etter talen. Restauranten ligger i første etasje i Folketeaterbygningen på Youngstorget, i samme bygning som Arbeiderpartiets kontorer.

- Det var oppsiktsvekkende, sier to personer som var tilstede under middagen.

- Det ble en snodig stillhet da hun sa det, forteller en annen kilde i UDI til Dagbladet.

Justisdepartementet ble holdt løpende orientert om pågripelsen av Amelie. Ida Børresen var selv byråsjef i departementet fra 1987 til 1990.

- Ingen kommentar UDI-direktør Børresen vil sjøl ikke kommentere sine årsfest-uttalelser overfor Dagbladet. Hennes kommunikasjonsdirektør, Bente Engesland, svarer:

- Børresen ønsker ikke å gi noen kommentar nå. Det er riktig at Ida Børresen holdt en festtale til sine ansatte i går. Det var en intern forsamling. Det du siterer er satt ut av en sammenheng og vi har ingen kommentar utover dette, sier Engelsland til Dagbladet.

Følger UDI-vedtak Politiets utlendingsenhet, PU, hadde fått med seg saken o UDI-direktørens fest-tale i går kveld.

- Vi registrerer utspillet, men vi forholder oss til et vedtak fattet av UDI, og opprettholdt av UNE, og vil ikke kommentere ytterligere, sier kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud i UDI.

- Jeg skammer meg Justispolitisk talsmann for SV og 4. visepresident i Stortinget, Akhtar Chaudhry, var ikke på UDI-middagen i går, og vil ikke kommentere Børresens uttalelser.

- Men jeg har skammet meg over måten politiet har gått fram på i Maria Amelie-saken. Det har vært unødvendig bruk av makt, av kraft og ikke minst stedet hun ble pågrepet. Det er en jente som har levd åpent, som ikke har vist noe tegn til å skjule seg. Jeg forstår ikke at måtte åtte politifolk til for å pågripe henne, sier Chaudhry og fortsetter:

- Jeg har skammet meg over å være nordmann de siste dagene.

Underlagt Justisdepartementet UDI er en underliggende etat i Justisdepartementet, og UDI-sjef Børresen rapporterer direkte til Justisdepartementet. Børresen ble utnevnt til direktør i 2006.

- Vi ber om forståelse om at vi ikke har noen kommentar i denne saken, sier kommunikasjonssjef i Justisdepartementet, Gunnar A. Johansen, til Dagbladet.

UDI behandler blant annet søknader om asyl, visum, familieinnvandring, arbeids- og studieløyve og statsborgerskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer